Podziel się wrażeniami!
Witam wszytkich!!!
Mam mały problem z połączeniem się z routerem D-Link 524. Podczas próby połaczenia z siecią (oczywiście sieć jest wykryta przez VAIO) gry są włączone jakiekolwiek zabezpieczenia (WPA, WPA2 itp) lapek nie chce się połaczyć. Jeśli zdejmuje zabezpieczenia z routera VAIO łączy się bez problemów. Sprawdzałam router na innych lapkach (Lenovo, Asus, HP, Toshiba) i wszytko działa tak jak powinno. Dziwi mnie fakt, iż VAIO na innym routerze (Linksys WAG200G) łączy się bez problemów (również z właczonymi zabezpieczeniami).
Liczę na Waszą pomoc za którą już teraz z góry dziękuję.
Mam Di524 i Fz21z i nie mam jakichkolwiek problemów. Sprawdź czy hasło WPA, które sobie ustawiłeś jest zgodne ze standardami (litery a-f, cyfry 0-9) to jest częstą przyczyną problemów.
Dziękuję bardzo za pomoc. Nie miałem pojęcia że są jakieś zasady tworzenia haseł :/. Zmieniłem hasło na routerze i nie ma problemu. Jeszcze raz wielkie dzięki
ZE WZGLĘDU NA ROZWIĄZANIE PROBLEMU ZAMYKAM TEMAT!!!
Nie pomogę Ci, bo sie na tm nie znam.Moge tylko ci przekazac, ze ja łacze sie bez problemu z D-link przy WAP-2. Moze musisz popatrzec w ustawienich i skonfigurowac na nowo. Ja robilem to na intuicję czytając instrukcje w poomc technicznej. Pozdro.
Dzięki kolego, ale jak już pisałem wyżej temat jest zamknięty ponieważ problem został rozwiazany dzięki pomocy lpiszczu.
Pozdrawiam