Podziel się wrażeniami!
Problem jest następujący,po instalacji SP2 na moim VAIO AR71S przestał działać Kreator dodawania urządzeń Bluetooth i lapek nie szuka nowych urządzeń.Dioda Blut.świeci konfiguracja poprawna komp widoczny dla innych urządzeń i odwrotnie bez rezultatu. Może ktoś już miał taki problem po zainstalowaniu SP2.Dodam,że wszystkie aktualizacje na bieżąco,a sama instalacj SP2 bez problemu.Więc odinstalowałem SP2 i Bluetooth działa kreator normalnie wyszukuje inne urządzenia.Miała być poprawa i lepsze działanie między innymi bluetooth, tu kicha
Hej,
Niekompatybilność sterowników - trzeba czekać na aktualizacje od Sony. Przy SP1 był podobny problem w niektórych seriach przy WiFi.
Pozdrawiam,
Łukasz.
Łukasz dzięki za odpowiedź!Więc pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać na nowe stery pod SP2 od SONY
POZDRAWIAM!@wojse!
A jeszcze zapytam - jaką wersje SP2 dla Visty instalowałeś? Finalną, Bete...?
A jeszcze zapytam - jaką wersje SP2 dla Visty instalowałeś? Finalną, Bete...?
Problem ten jest znanym problemem po zainstalowaniu SP2 na różnych komputerach.
Proszę spróbować czy zalecenie Microsoftu pomoże rozwiązać ten problem.
witajcie. od paru dni mam vaio vgn-ns31s i proboje sparowac telefony z lapikiem przez bt. niestety jakos nie mogę. mam viste 32bit z sp1. na komorce niby jest lapik dostepny wsrod urządzen ale jak probuje cos wyslac to pojawia sie komunikat ze weryfikacja usługi nie powiod ła się. gdy zas proboje dodac komorke na laptopie to niestety nie pojawia się zadne dostępne urządzenie bt na liscie. zaznaczam ze probowalem z trzema komorkami. w menedzerze urządzen nie mam zadnego "czegos" z literkami bt lub opisem bluetooth itp. moi drodzy jaki jest problem?!
Zainstalowałem SP2 i bluetooth działa lepiej niz bez.przedtem byly problemy ze znajdowaniem sprzetu teraz nie.zainstaluj sterownik bluetooth ponownie jak nie pomoże instaluj SP przed instalacja sterownika.Servis Sony napewno nie pomoże oni nie aktualizuja sterow sami w ogole,trzeba ich męczyć miesiącami o nowe sterowniki i wykazac ze coś w starych jest nie tak!
sprawdz czy bt jest zainstalowany w menagerze urzadzen,jak tak to włącz urzadzenie ikonka świeci sie wtedy na zielono.u mnie byl taki programik od sony do właczania sieci i bt właśnie po instalacji SP2 nie potrzebny.
sprawdz czy bt jest zainstalowany w menagerze urzadzen,jak tak to włącz urzadzenie ikonka świeci sie wtedy na zielono.u mnie byl taki programik od sony do właczania sieci i bt właśnie po instalacji SP2 nie potrzebny.