Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich mam od 14 dni notebooka fz21m i wszystko ładnie pięknie działało. Dziś nie wiedzieć czemu nie mogę włączyć mojego vaio zasilacz podłączony (dioda na zasilaczu się pali) ale jak włączam notebook'a to nic sie nie dzieje ktos wie co mogło sie stać ?
Witam. Co znaczy nic się nie dzieje? Ciemny ekran, czy jest coś napisane? Pozdrawiam
tzn. że brak jakichkolwiek oznak życia ciemny ekran, wszystkie diody na panelu bocznym wyłączone tak jakby nie było zasilania
Chyba niestety musisz odwiedzić serwis, bo cieżko coś poradzić kiedy jak piszesz vaio nie daje oznak życia.
gdybanie - bateria może padnięta, a przewód od zasilacza pies przegryzł, raczej nie ma sensu, a tylko to na myśl przychodzi.
Witam wszystkich mam od 14 dni notebooka fz21m i wszystko ładnie pięknie działało. Dziś nie wiedzieć czemu nie mogę włączyć mojego vaio zasilacz podłączony (dioda na zasilaczu się pali) ale jak włączam notebook'a to nic sie nie dzieje ktos wie co mogło sie stać ?
Od wczoraj mam podobny problem... Laptop wylaczyl sie w trakcie pracy i teraz na nic nie reaguje. Pali sie tylko i wylacznie dioda na zasilaczu.
Przedmuchalem go troche sprezonym powietrzem (jednak boje sie go rozkrecic zeby nie stracic gwarancji) - niestety nie pomoglo. Mozesz dokladnie wytlumaczyc gdzie znajdowala sie ta blaszka?
Jeśli masz na gwarancji to bym sie w rozkręcanie nie bawił.
Blaszka/kontakt (żałuję, że nie zrobiłem fotki) znajduje się po prawej stronie od touch pada, model fs515b. Ale jak pisałem nie jestem pewien czy to przywróciło lapka do życia.
obudowy Fs są w miejscu tej blaszki bardzo cięcie, więc jeśli masz podobny model spróbuj postukać/ lekko palcami zgnieść obudowę
Raz jeszcze.
Patrząc na lapka w takim stanie jak go używasz:
po prawej od touch pada mam gniazdo na katy PCI, a pomiędzy tymi urządzeniami jest ta zaczarowana blaszka, oczywiście od spodu laptopa.
http://img501.imageshack.us/img501/6420/sonyvaiovnfs515blm7.jpg
mozna tez sprobowac wyciagnac baterie i odlaczyc zasilacz przycisnac przycisk power. podlaczyc na nowo i wlaczyc. czesto pomaga. w vaio jszcze mi sie tak nie przydazylo ale poprzedniemu asusowi czesto sie to przydazalo.