Podziel się wrażeniami!
Witam!
Przegladalem forum ale niestety nie udalo mi sie znalezc rozwiazania problemu polskich znakow w notebookach z karta ATI. Czy komus z Was udalo sie rozwiazac ten problem? Standardowy skrot prawy Alt + litera nie daje efektu polskich znaczkow. Kiedys obilo mi sie o uszy ze moze to byc problem ze sterownikami do karty graficznej, ale to bylo dawno temu :). Dodam, ze sterowniki zainstalowane w systemie sa w wersji oryginalnej - preinstalowane.
Moje drugie pytanie dotyczy stricte systemu Windows Vista Home Premium: czy spotkaliscie sie moze z przypadkiem bardzo intenstywnego wykorzystywania dysku twardego podczas jalowej pracy systemu? Czasami komputer nieobciazony zadnym zadaniem odwoluje sie bardzo intensywnie do zasobow dyskowych. W przypadku wlaczonej opcji tworzenia punktow przywracania (domyslnie) dysk jest dosc intensywnie wykorzystywany. Podobnie sie dzieje, w przypadku wylaczenia tej opcji. Z ta jednak roznica ze powstaja trzy pliki logow ktore rosna sobie powyzej 40MB. Czy mozna i jesli tak, to w jaki sposob wylaczyc w Viscie opcje odpowiedzialne za nieustanne monitorowanie i tworzenie nowych wpisow odnosnie punktow przywracania i/lub snapshotow systemu? Dosc irytujace jest to, ze system caly czas orze po dysku, mimo posiadania dosc duzej ilosc pamieci RAM.
Za wszelkie wskazowki z gory serdecznie dziekuje.
Pozdrawiam.
Dr_M
Jeśli chodzi o ten problem polskich znaków i ATI to kiedyś miałem podobną sytuację na PC-ie i usunąłem oprogramowanie ATI Catalyst pozostawiając tylko same sterowniki karty i pomogło.
Tak jak pisal moj poprzednik usunac oprogramowanie ati (bez sterownikow) badź tez zainstalowac najnowsze sterowniki ati i po problemie.