Podziel się wrażeniami!
Nie wiadomo czy smiac sie czy plakac
bateria.. max 2h pracy
zasilacz.. wielki mozna uzywac do samoobrony
czas ladowania bateri 4h ... rece opadaja jak mozna cos takiego zrobic
Z tego co widze masz notebook, który jest wypasiony, co wskazuje na duży pobór mocy. Np nie zintegrowana karta graficzna skraca żywotność baterii o 25-30%. Bateria jest standartowa jak we wszystkich laptopach, ale za przyspiaszenie sprzetowe trzeba płacić. MA podobny problem z baterią, ale zdaje sobie sprawę z tego dlaczego tak jest.
odmi:
Napisz cos wiecej o tym dellu - jaki to model i jak sie ma do naszych vajec 😉
Jak z glosnoscia pracy? Jaka jakosc wykonania? Slyszalem ostatnio rozne opinie o dellach..
pozdrawiam
odmi:
Napisz cos wiecej o tym dellu - jaki to model i jak sie ma do naszych vajec 😉
Jak z glosnoscia pracy? Jaka jakosc wykonania? Slyszalem ostatnio rozne opinie o dellach..
pozdrawiam
Witam. Odnośnie polityki sony odnośnie klientów to nie wiem co masz na myśli. Ja mam juz doświadczenie w tym kierunku, ponieważ nie działał mi napęd blu-ray. Naprawa trwała niecały tydzień z odbiorem i oddaniem lapka. Naprawa była wykonywana w Niemczech. A co do baterii.
Przy takiej konfiguracji lapka niestety coś za coś. Albo dobre parametry lapka, albo długa praca na baterii. Pozdrawiam.
Bateria jest naprawdę słaba, nawet bardzo słaba. Jest to pewnie spowodowane podwójnym oświetleniem matrycy dzięki czemu są znacznie lepsze kolory niż w dellu. Ogólnie z notebooka jestem bardzo zadowolony. Korzystam z niego w pracy i w domu jednak w większości na zasilaczu bo nie da się korzystać z tego komputera na baterii. 1.5h pracy to bardzo mało. W porównaniu mój 2letni asus który kosztował mniej na baterii do dzisiejszego dnia trzyma niecałe 3h. Natomiast obudowa i wykonanie super jak na sony przystało. Polecam ten komputer wszystkim którzy maja możliwość korzystania na zasilaczu jeżeli zależy Ci na mobilności kup komputer z serii SZ albo G.
pozdrawiam
sam notebook w sobie jest dobry a nawet bardzo dobry, super szybkosc i wykonanie .. ale wlasnie bateria sprawia ze pozostaje duzy niesmak
3h pracy to powinno byc minimum
nie wspomne ze bateria rozladowuje sie przy wylaczonym komputerze
odmi:
dzieki za opis della.
w sklepie appla widzialem ze macbooki w nowej wersji zaczynaja sie od 1.099 $ i odzywa we mnie zainteresowanie jablkiem 😉
pozdrawiam
Witam,
w sprawie macbooka - polecam poczytać forum myapple.pl,
ja niestety miałem przykre doświadczenia zarówno z macbookiem jaki mb pro i na razie na pewno do nich nie wróce...
dlatego między innymi zdecydowałem się na Vaio, bo choć troche wyróżnia się od tego windowsowego chłamu.
jednak bateria....
ostatnio przeprowadziłem test...
w trybie "maksymalnej wydajności" po prostu zostawiłem komputer włączony.
2 razu przełączyłem przycisk wifi/bluetooth.... na 1 minute
komputer z bólem wytrzymał 2h...
zastanawiam się więc, czy nie reklamować go ze względu właśnie na baterie, nie wiem, tylko czy moge cokolwiek zyskać, jeżeli producent nawet w specyfikacji nie podaje czasu działania na baterii....
pzdr
jakie miales przygody z mb i mbp i kiedy?
przejrzalem to forum ale duzo negatywnych uwag bylo z 2006 r.
od tego czasu mb juz byly 2 razy odswierzane.
ja na temat mb pro moge powiedziec tylko tyle ze bardzo sie grzeja! około 20-30% bardziej niz notebooki "pc". i dodam jeszcze ze nie zainstalujesz na tym linuxa a z windowsem sa problemy... ciezko ze sterownikami i dobra konfiguracja. juz nie wspomne o slackware nad ktorym siedziałem tydzien i wkoncu udało mi sie uruchomic ale co z tego jak nic na nim nie działało... jezeli chcesz korzystac z mac os to polecam poniewaz system jest naprawde swietny ale raczej sam system a nie komputer