Podziel się wrażeniami!
Witam!l
Laptop VGN-FZ21z .Pewnego wieczoru po zalaczeniu sprzetu na ekranie zobaczylem poprzeczne paski , w czasie wgrywania windowsa paski zmienily sie na duze roznokolorowe piksle..........rozdzielczosc spadla do najmniejszej.Widac bylo zamazane ikony pulpitu.Przyczym wentylator pracowal bardzo glosno.Przywrocenie systemu za pomoca dysku awarii oraz z samego twardziela nie przynioslo zadnego rezultatu a nawet stalo sie gorzej .Wszystko zniklo z twardziela.Wralem nowa Viste , ktora posiadalem.Zaczal komputer pracowac bez paskow piksli lecz rozdzielczosc na mniejsza.Jak weszlem na menadzera okazalo sie za karta graficzna nie pokazuje obecnosci GEFORCE lecz napisane standart.Po godz.znowu pikseloza , paski,..........itd
Czy ktos moze mi powiedziec co moze byc przyczyna.............
Dziekuje za wszelkie informacje.
pzd
Witam,
Ten sam problem z moim FZ21M. Problem z chłodzeniem karty graficznej. Vista nie widzi karty. Reinstalacja nic nie daje. Na linuxie ze sterownikiem nvidii 180.22 działa dość długo płynnie ale to nie jest rozwiązanie problemu. Czekam na oficjalną diagnozę Sony po powrocie z naprawy. Niestety czeka Cię serwis.
Pozdrawiam
Witam!
mam pytanie do Ciebie:a ty masz laptopa na gwarancji czy juz po???????
Jestem Ciekawy jaki jest koszt naprawy, czy lepirj kupic nowy............
pzd
Na szczęście na gwarancji. Serwis Sony w Polsce załatwił wszystko. Przyjechał kurier z gotowym opakowaniem, zapakowałem, zabrał do serwisu w Niemczech. Koszt po stronie Sony. Czas oczekiwania ok 10 dni.
Oto informacja dotycząca usterki. Kompa dostałem w ciągu 2 dni. Diagnoza serwisu - wymieniono: płytę główną, pamięć oraz zaktualizowano bios.