- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
W5500 - DLNA
Witam wszystkich ponieważ jestem tu nowy serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem TV Sony 37W5500 i mam problem z podłączeniem go do sieci LAN posiadam router D-Link 524T z włączonym DHCP podłanczam go do TV i nic się nie dzieje router powinien sam poszukać nowe urządzenie ale nic się nie dzieje próbowałem ręcznie wpisywać IP i inne ale nic napewno dla tego że IP jest dynamiczne (neostrada) może ktoś wie co trzeba zrobić żeby to działało z góry dziękuję za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
tomeko napisał(a):
Polecam ps3mediaserver.
Ostatnie wersje tego programu współpracują z bravią:
http://www.ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=919
Witaj.
Dzięki za odpowiedź.
Wiesz co instalowałem ten program lecz telewizor nie widział serwera.
Czy są jakieś specjalne ustawienia żeby to działało?
Pozdrawiam
Sulik
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Musisz ściągnąć wersję rozwojową/testową co najmniej 1.111.345 (a nie oficjalne wydanie, gdyż w tej chwili programiści pracują nad wsparciem dla Bravii i jest to w fazie testowej, ale już filmy już odtwarza i transkoduje). W podanym linku jest do ściągnięcia ostatnia wersja rozwojowa.
Po zainstalowaniu, zmień w pliku ..\renderers\Bravia5500.conf opcje SeekByTime na true, to bedziesz mógł przewijać filmy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki serdeczne będę testował.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dołączam się do tematu. ściągnąłem też najnowszą wersję, jestem oczarowany wykorzystaniem tej funcji, żona praktycznie non stop włącza coś dzieciom. pojawia się jednak małe zapytanie-problem? po każdym połączeniu telewizor pokazuje nowy serwer.czyli po wyłączeniu telewizora i ponownym włączeniu mam juz utworzony w tv nowy widoczny serwer. co można zrobić by tak nie było. mam już długi słupek tego samego serwera. można je w sumie ukryć ale następnie mam znowu po nowych połączeniach. czy macie ten sam problem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam
Mam problem z ps3mediaserver. wyłącza się po około minucie przekazu filmu do w5500, zdjęcia , muzyka działa wzorowo. Przeinstalowałem program i jest to samo.
Po tym samoczynnym zamknięciu żeby uruchomić ps3mediaserver na PC muszę wejść do
folderu instalacyjnego i uruchomić z pliku "pms" ponieważ ze skrótu nie startuje.
Proszę o pomoc jeżeli ktoś miał podobny problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jaki masz system operacyjny i jaką wersję serwera?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
System XP ; ps3mediaserver. 1.11.356 instalowałem pop.wer. i to samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Spróbuj odinstalować PS3 MS, ściągnąć program do czyszczenia komputera (polecam Advanced System Optimizer albo CCleaner) i jeszcze raz sprawdzić. Czy w firewallu masz PS3ms jako zaufany program?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
tak, zapora__mam zaznaczony jako zaufany.
Teraz przywruciłem system z przed miesiąca jest to samo, pr.antywir. OFF, ze skrótu ps3 teraz wogóle nie startuje.
Uruchomię czyszczenie CClEANER mam ten pr.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ciekawy przypadek. Cleanera uruchom po usunięciu PS3ms. Spróbuj jeszcze ściągnąć starszą wersję, tą z końcówką *50. Ewidentnie jakiś konflikt. Masz zainstalowane jakieś kodeki na kompie?