Podziel się wrażeniami!
Witam .
Czy pracował ktoś na tym szkle ? Jakie opinie ?
Dziękuję z góry.
Jan
Trochę odgrzeję jak to jest z tym wysuwaniem się pod własnym ciężarem zamierzam kupić to szkło, sprzedający twierdzi że jest wszystko OK. Czy w razie takiego problemu usuną mi to w serwisie?
Ja wcześniej napisałem w tym wątku:
MichalS napisał(a):
ostatnio doszedłem do wniosku, że to chyba nie powinno tak być i że trzeba będzie coś z tym zrobić
MichalS napisał(a):
chyba do niczego złego to nie prowadzi
Co do obiektywu 16-80 ZA Zeiss to faktycznie jakość zdjęć rewelacyjna, natomiast wykonanie beznadziejne. Po trzech latach luzy sa i to nie małe, w pionie zum sam zmienia swoje paramatry, nie mogę ostrzyć ręcznie (całkowicie się zablokowała ta funkcja) AF działa normalnie i juz musiałem podkleić pierścień gumowy od zmianuzoomu.
Jeśli ktoś myśli że ma pecha i do tego obiektywu to niech wie że przy dłuższym używaniu jestem pewny że będzie miał te same problemy z jakością tego obiektywu co ja.
ta luźna guma i samo wysuwający się zoom jeszcze mi tak nie przeszkadzały ale padł mi właśnie AF chyba pada to sterowanie ostrości którego się używa szukam bardziej porady gdzie wysłać do szybkiej naprawy ... żytnie czy próbować gdzie indziej ? ma ktoś jakieś doświadczenia z naprawą tego szkła ? a konkretnie AF - manualnie chodzi normalnie