Podziel się wrażeniami!
Czy nowy firmware może mieć coś wspólnego z zamiennikami akumulatorów,
bo mam zamiennik, pierwszy raz użyty co prawda po zmianie firmware, ale nie działa.
Pojawia się komunikat, że akumulator jest niewłaściwy i nie wiem, czy aku jest do d.,
czy nowy firmware promuje tylko oryginalne aku...
Dzieki za info...
matys napisał(a):
Czy nowy firmware może mieć coś wspólnego z zamiennikami akumulatorów,
bo mam zamiennik, pierwszy raz użyty co prawda po zmianie firmware, ale nie działa.
Pojawia się komunikat, że akumulator jest niewłaściwy i nie wiem, czy aku jest do d.,
czy nowy firmware promuje tylko oryginalne aku...
Dzieki za info...
Dzięki bardzo za szybką odpowiedź.
W zasadzie chyba masz rację co do reklamacji....
zdaje się, że ten egzemplarz po prostu jest wadliwy i ma problem ze stykami - tak podejrzewam....
Pozdrawiam
Może trochę nie na temat ale skoro już mowa o akumulatorach to ostatnio kupiłem na allegro akumulator od niejakiego WELIKSON. Koleś pisze że jest to oryginał, ale niestety jest to podróba i to marnej jakości. Oczywiście wygląd oraz opakowanie jest bardzo zbliżone do oryginału. Wszystkie znaki firmowe Sony są oczywiście i na baterii i na opakowaniu.
Jeżeli centrala Sony chce mieć namiary na tego sprzedającego to oczywiście mogę udostępnić jego adres oraz nazwisko. A pozostałych forumowiczów po prostu ostrzegam przed zakupem.
azimut napisał(a):
Jeżeli centrala Sony chce mieć namiary na tego sprzedającego to oczywiście mogę udostępnić jego adres oraz nazwisko. A pozostałych forumowiczów po prostu ostrzegam przed zakupem.
Widzę, że po moim zapytaniu cisza....
Może ktoś, kto zaktualizowal soft do 1.01 istnieje na forum i moglby potwierdzić, że sony nie zablokowało możliwości użycia zamienników aku? Będę wdzięczny za info..
pozdrawiam
matys napisał(a):
Może ktoś, kto zaktualizowal soft do 1.01 istnieje na forum i moglby potwierdzić, że sony nie zablokowało możliwości użycia zamienników aku? Będę wdzięczny za info..
Rozumiem to doskonale, ale nie zależy mi na teorii, ale na praktyce, a ta wskazuje na różne rozwiazania.... a odpowiedź niestety tez nie pomogła... bo poniekąd wybór zamiennik/sony zależy tez od uzytkownika... ja potrzebuję odpowiedzi konkretnej.
matys napisał(a):
Rozumiem to doskonale, ale nie zależy mi na teorii, ale na praktyce, a ta wskazuje na różne rozwiazania.... a odpowiedź niestety tez nie pomogła... bo poniekąd wybór zamiennik/sony zależy tez od uzytkownika... ja potrzebuję odpowiedzi konkretnej.
oooo widzisz, a o tym nie pomyślałem, a to faktycznie dobre rozwiązanie....dzięki
jednak jeżeli ktoś by się znalazł to dzięki z gory za info...
pozdrawiam