Podziel się wrażeniami!
Witam
pytanko natury technicznej - jakich baterii używacie , względnie jakie polecacie do lampy błyskowej.
Nabyłem HVL-FM56AM - połyka 4 baterie AA , a wskazane jest dobre źródło prądu
serdeczności
ja powiem tak na temat baterii na szybko kupilem w sporzywczaku 4 fuitsu baterie alkaiczne i w trakcie ciaglego pstrykania starczylo mi na okolo 300 błysków pozniej sie chyba zagotowały i dupa blada rozładowane i nowy kaplecik tych samych baterii i znowu ponad 300 błysków
Panasonics Extreme czy jakos tak z przerwami udało mi sie wycisnać okolo 450 błysków
Lampa HVL 42AM
ja używam Sanyo Eneloop i jestem z nich bardzo zadowolony mogą leżeć po naładowaniu nieużywane i prawie wcale nie tracą na mocy
maciej1310 napisał(a):
ja używam Sanyo Eneloop i jestem z nich bardzo zadowolony mogą leżeć po naładowaniu nieużywane i prawie wcale nie tracą na mocy
maciej1310 napisał(a):
A może chodzi o utratę (spadek) napięcia?
maciej1310 napisał(a):
maciej1310 napisał(a):
a jak to mierzysz?
dejmien napisał(a):
pojemności raczej nie powinny tracić jak już to napięcie mogło by spadnąć o ile się nie mylę