Podziel się wrażeniami!
Witam drogich adminow;),
Moj lapek to VGN-N11S z ktorego jestem zadowolony patrzac z 2 letniej perspektywy uzytkowania.
Nadal bardzo cichy... i chlodny takiego akurat szukalem jedynie to mi z touchpada schodzi ta powloka - srodek juz zdarty i sie to rozprzestrzenia, ale to nie sedno tego postu.
Dobiega powoli okres dla sciagania Windows 7 RC. Interesuje mnie przetestowanie go na moim laptopie, jednak nie chce zaklucic integralnosci dyskowej... (na moim desktopie byl z tym problem partycja utworzona z poziomu vista odbiegala od tej zrobionej w partition magic, powstal jakis konflikt poczatku partycji i danych) stad moje pytanie.
Mam dwie partycje c: viao i d: vaio. Ta druga nie systemowa 38gb zrobiona chyba przeze mnie przy instalowaniu xp dzieki danym systemowym vaio z dysku . Nie chce formatowac calej partycji 😧 i instalowac tam 7ki tylko skopiowac dane gdzies indziej a pozniej podzielic ta partycje na dwie tak by stworzyc ok 17gb partycje dla siodemki a reszte dla danych. W ten sposob bede posiadac dwa systemy mozliwe do wyboru przy boot'cie
Xp dziala mi dobrze ale zawsze raczej zwalnia komp po jakims czasie i wypadalo by go znow reinstalowac dlatego jestem ciekawy jak windows 7 bedzie sie zachowywac po kilku miesiacach. Advisor Win7 mowi że komputer da rade systemowi. Jednak laptopa bede potrzebowac w najblizszych miesiacach wiec nie chcial bym czegos zrobic nie tak wiec pytam o najlepsza droge do mojej operacji by nie naruszyc danych vaio i spojnosci dyskowej
Pzdr.
Robert,
Aleś zagmatwał :smileygrin:
A nie możesz potestować sobie Win7 na maszynie wirtualnej?
Łukasz
Czesc Lukasz,
Pisze odpowiedz juz drugi raz bo zauwazylem ze system nie opublikowal mojej wypowiedzi.
Wydaje mi sie że wirutalna maszyna bedzie dobra na testowanie lecz nie w przypadku kilko miesiecznego użytkowania.
Stad też bede musial sformatowac partycje D; i ja podzielic jakos... mam nadzije ze recovery partition z danymi nie zostanie jakos naruszona tym procesem.
Pzdr,
r.
Wydaje mi sie że wirutalna maszyna bedzie dobra na testowanie lecz nie w przypadku kilko miesiecznego użytkowania.
Stad też bede musial sformatowac partycje D; i ja podzielic jakos... mam nadzije ze recovery partition z danymi nie zostanie jakos naruszona tym procesem.
Witam Wlasnie pisze z 7mki ;),
No coż jak na 2 letni komputer chodzi ok.
Osobiscie pamietam że moj model zaczento sprzedawac z xp a pozniej z vista czego sobie nie wyobrazam osobiscie. Moj wynik na 7mce to 3.1 ze wzgledu na karte graficzna ale Areo smiga. Przyznam ze moje wrazenie jest mieszane ale to wina mojego desktopu na ktorym mam Viste/7mke, tam dziala blyskawicznie. Co zakluca moja percepcje w uzytkowaniem na 7mki na laptopie bo jestem przyzwyczajony do szybkosci na tym systemie. Za to w xp nie draznią mnie opoznienia hehee...
System uzywa ok 600-700 mb ramu za to dziala sprawnie jednak przy posiadaniu 1gb budzi sie moj maly nie pokój Mam pytanie czy mam jakas możliwośc dolozyc jeszcze jedna kość? tak na przyszlosc? Moja gwarancja chyba powoli wygasa a nie wiem czy macie jakies rozszerzenia jej.
Na mojej konfiguracji i ocenie 3.9 gdyby nie grafika jest w miare w miare chyba lepiej niz w XP jedyne co warto wspomniec to posiadam film 720p i przy playbacku sa jakies male zwoleninia na 7mce nie przeszkadzaja zbytnio bo film plynnie chodzi ale jednak wystepuja wiec takie filmy raczej na Xp. Aha i baterie 7mka bardziej pozera... w porownaniu do xp. Zastanawia mnie czy Sony pracuje? na wzbogaceniem siodemki? theme'y wygaszacze itp.
Pzdr.,
r.
Hej,
Instalowałeś jakieś dodatkowe sterowniki po instalacji Win7?
System uzywa ok 600-700 mb ramu za to dziala sprawnie jednak przy posiadaniu 1gb budzi sie moj maly nie pokój Mam pytanie czy mam jakas możliwośc dolozyc jeszcze jedna kość? tak na przyszlosc? Moja gwarancja chyba powoli wygasa a nie wiem czy macie jakies rozszerzenia jej.
Na mojej konfiguracji i ocenie 3.9 gdyby nie grafika jest w miare w miare chyba lepiej niz w XP jedyne co warto wspomniec to posiadam film 720p i przy playbacku sa jakies male zwoleninia na 7mce nie przeszkadzaja zbytnio bo film plynnie chodzi ale jednak wystepuja wiec takie filmy raczej na Xp.
Zastanawia mnie czy Sony pracuje? na wzbogaceniem siodemki? theme'y wygaszacze itp.
Witam ponownie,
Hej,
Instalowałeś jakieś dodatkowe sterowniki po instalacji Win7?
Jakiego formatu jest film? .mkv?
Pozdrawiam,
Łukasz.
Cześć,
Intel 82801GBM, który masz niezainstalowany to kontroler SATA - spróbuj zainstalować te sterowniki, jeśli się nie uda to znaczy, że jeszcze pod Win7 nie ma
Co do modemu - to raczej nie anomalia hardware'owa. Myślę, że po prostu Windows odłącza urządzenie, bo nie rozpoznaje do niego sterowników?
Intel Matrix Storage olej, nie przyda się.
Wy w sony naprawde macie obsesje na punkcie formatow ostatnia wytoczona wojna formatowa to blue ray ale w histori firmy nie pierwsza i pewnie nie ostatnia. :smileygrin:
Dobry wieczor xD,
A załozymy sie że na Vistcie bede miał taki sam problem?
Jeden uzytkownik rozwiazal ten problem ale dzieki sterownikom umieszocznym na supportcie Asusa.. Sony ! c'mon ale czytajac dalej widze ze komponent Intel(R) 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Controller - 27B9 jest czescia Atmel TPM (Trusted Platform Module) device
jednak instalowanie jego sterownikow nie pomoglo ze strony ibm dla lenevo..
Ten link ktorym mnie obdarzyles niestety nie działa.. i odwoluje do brakujacego pliku infinst_autol.exe a ja identyczny (ta sama nazwa) instalowalem ze strony Intela przy szukaniu sterownikow chipsetu 945.
Dziwnym jest by windowsa... by wylaczac zasilanie w usb
tylko bo nie rozpoznaje sterownikow. sterowniki sa finalizowane..succefully bo modem dziala po wpieciu przez piewsze 2 sekundy a pozniej gasnie.
Na moim desktopie z win 7 modem "swiecil" bez sterownikow a ze sterownikami normalnie dziala normalnie a na vaio nie Wiec blad jest gdzies w tych nie zainstalowanych czesciach.
Kindest rgds,
r.
Ps.
Nie watpie ze nie placzesz bo bylo to stwierdzenie z przymrozeniem lol taka mala zbieżnosc nastapila
ps2.
Aha zoinstalowane mam tez znudy to:
Alps Pointing Driver -7.0.501.7, touchpad dziala
Setting Utility Series -2.0.00.11270
Sony Shared Library 2.53 Mb
Sony Utils DLL -7.0.00.11210
VAIO Control Center -2.0.00.11060
oraz ta paczke driverow wystpujacych pod kategoria Xp
nadal nic
A moze jak nie masz pomyslow napisze do supportu obcojezycznego? hm..
EDIT:
Nie zainstalowany Mass storage to był => texas instruments card reader czy cos takiego. Z tym sie uporalem.
Hej,
ale czytajac dalej widze ze komponent Intel(R) 82801GBM (ICH7-M)Asusa.. Sony LPC Interface Controller - 27B9 jest czescia Atmel TPM (Trusted Platform Module) device
jednak instalowanie jego sterownikow nie pomoglo ze strony ibm dla lenevo..
Dziwnym jest by windowsa... by wylaczac zasilanie w usb
tylko bo nie rozpoznaje sterownikow. sterowniki sa finalizowane..succefully bo modem dziala po wpieciu przez piewsze 2 sekundy a pozniej gasnie.
Na moim desktopie z win 7 modem "swiecil" bez sterownikow a ze sterownikami normalnie dziala normalnie a na vaio nie Wiec blad jest gdzies w tych nie zainstalowanych czesciach.
A moze jak nie masz pomyslow napisze do supportu obcojezycznego? hm..
EDIT:
Nie zainstalowany Mass storage to był => texas instruments card reader czy cos takiego. Z tym sie uporalem.