Podziel się wrażeniami!
Piszczenie, śnieżenie matrycy na ciemnych tonach widoczne , beteria jak do latarki to kpina i te głosniki tragedia . Sprawdzałem w sklepie oprócz swojego inne modele to samo. Ta matryca powinna być wymieniona przez SONY gratis !!! W życiu gorszej nie widziałem. co to za matryca co nie potrafi wyśweitlacz stabilnego obrazu bez migotania kolorów!!!! Właścicieli wszystkich EB prosze o włończenie strony nawet n.pl i przyjżeniu sie z bliska swojej matrycy .
i nie piszcie że matryca jest cudowna bo ślepi jesteście chyba, a dodam że jak dzwoniłem do sony to nawet nie wiedzą cym jest podświetlany ten model czy ledowo czy świetlówką!!!!!!! Położyłem koło siebie 6 laptopów i żaden nie miał to co ma sony nawet paru letnie fujitchu-siemens asus, samsung r580 itd . SyF
Piszczenie - cewki piszczą w niektórych laptopach to normalne .
Apropo u innych producentów też cewki piszczą więc Sony niczym się nie wykazało .
Śnieżenie matrycy - najtańsze matryce TN mają to do siebie że takie są .
"" Ta matryca powinna być wymieniona przez SONY gratis !!! ""
U innych producentów zakłada się tak samo beznadziejne matryce ,
ewentualnie lebszą matrycę z uszkodzonymi pikselami ( za matryce w pierwszej klasie trzeba dopłacać )
O matrycach IPS , PVA , RGBLED to nawet nie wspomnę bo za takie trzeba dopłacać i to poważne pieniądze, nikt ci o tym nie mówił przy zakupie .
"" co to za matryca co nie potrafi wyśweitlacz stabilnego obrazu bez migotania kolorów!!!! ""
Odpowiedź - w najtańszych modelach ( nie tylko firma Sony je stosuje )
są zakładane matryce 6 bitowe tzn. potrafią tylko wyświetlać
212 tysięcy kolorów , bo w 8 - bitowych 16,3 miliona
Problemem jest uzyskiwanie kolorów , oraz odświerzanie matrycy , bo potrzeba by było aby użytkownik
miał wrażenie że ogląda więcej kolorów niż jest w stanie wyświetlić matryca .
Cytuję
"" Laptop sony VPCEB3S1E to syf ""
"" beteria jak do latarki to kpina i te głosniki tragedia "" pisze się bateria
trzeba rywalizować o klienta z najniższych półek z konkurencją
jakość niestety tego komputera ( w rozliczeniu ogólnym ) niejednokrotnie nie odbiega
od produktów konkurencji , więc czegoś tu nie rozumiem
Ma być tanie , marketowe i jest tanie .
Facet ile ci za to płacą!! mam laptopa samsung R580 obok i nic takiego nie ma!!!!! i jest tańszy, ten sony kosztował 3300 a ten samsung bo ma i3 2500 wiec nie wal głupot, w domu mam kilka laptopów w tym asusa idp. wiec matryca syf jakich mało a piszczenie to tylko SONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przeczytaj całość to może coś zrozumiesz .
Nie pisze żle jakichkolwiek innych firmach sprzedających komputery przenośne .
To jaka jest to firma nie ma znaczenia .
" Facet ile ci za to płacą!! "mam laptopa samsung R580 obok i nic takiego nie ma!!!!! i jest tańszy "
Nic mi nie płacą .
" mam laptopa samsung R580 obok i nic takiego nie ma!!!!! i jest tańszy "
No jest , ale z ich serwisem nie chciałbym mieć do czynienia , chociaż jak miał bym kupować Sony serii E
i pomyśleć że miał bym go wysłać na serwis to też by mnie ciarki przechodziły .
Spytaj się Samsunga skąd się biorą części na serwisie bo na czymś trzeba oszczędzać ,
zresztą bez względu na producenta w komputerach w tym tagże :
Sony i Apple , Asus , Samsung nie jest wyjątkiem
w komputerach do 5k. zł serwisy upychają klientom części " ......... " poczytaj na internecie ,
jak się pyta na jaki okres obowiązuje gwarancja i czy jest ona przedłużana tak jak prawnie mi się to należy
to przychodzi nagle zdziwienie ( no chyba że okres gwarancji masz 2 letni to możesz o tym się nie dowiedzieć ) .
Zapomniałeś chyba napisać że do ceny komputera kupowanego należy doliczać jeszcze
części , wsparcie , obsługe i reklamacje , usługi serwisowe jakie są świadczone na twoją rzecz .
Sami w domu mamy Asusa ( zarejestrowany ) , matryca od nowości miała badpixele oświadczono mi że
matryca może mieć uszkodzone do 3 pikseli , ale ich mieć nie musi , jakbym chciał w pierwszej klasie
to musiał bym spytać sprzedawcy czy takowy model posiadają , lub dopłacić , za gwarancję zero pikseli .
Samsung produkuje matryce więc tu na plus Samsunga .
Cewki też piszczą - zależy od konkretniejszych modelów i to jest u każdego producenta .
Ceny u producentów niewiele się różnią to że jest jakiś producent tańszy , czy droższy to nie ma
większego znaczenia , kombinuje się na różne sposoby , chociaż niektórzy robią to na siłę .