Podziel się wrażeniami!
Zakupilem laptopa jak w temacie i chcialem zapytac czy Wasze ezgemplarze jest tez sa glosne?
W moim po wlaczeniu wntylator nie pracuje badz pracuje bardzo cicho ale zaraz rozkreca sie i potem juz caly czas jest jak dla mnie glosny. Gdy w domu panuje cisza to slysze pracujacego laptopa z drugiego pokoju. Caly czas nawet w stanie spoczynku (idle) procesor pracuje z czestotliwoscia 2.0 GHz.
Czy to normalne czy cos jest nie tak? Kupilem VAIO bo zalezalo mi zeby komputer byl cichy a tu zonk 😞
pozdrawiam
Piotr
Rzeczywiscie pod Vista zmieniajac profil zasilania udalo mi sie sprawic, ze przy braku obciazenia procesor zwalnial do 800 MHz.
ale o co chciałem się zapytać. jeszcze ani razu nie zaobserwowałem w systemie żeby procesor miał mniejszy zegar, pracując na różnych profilach predefiniowanych w systemie. może źle patrzę? (właściwości systemu).
jeszcze jedną ciekawą rzecz zauważyłem. utworzyłem nowy plan zasilania, na podst jakiegoś innego. teraz ten mój nowy plan nie jest oznaczony na liście przez Vistę kropkami (wydajność/bateria), i zawsze kiedy używam mojego planu Vista twierdzi,
że "plan może doprowadzić do szybkiego wyczerpania się baterii"
czy ktoś z was spotkał sie z tym?