Podziel się wrażeniami!
Posiadam laptop VPCEB-3Z1E/BQ
Karta grafiki to ATI Radeon HD5650
Najnowsze sterowniki pochodzą z dnia 19/11/2010
Dlaczego na stronie są takie stare sterowniki? W międzyczasie wyszło już kilka nowych wersji, które poprawiają wydajność w grach. Sprzęt jest nawet mocny, a gry chodzą kiepsko. Jest jakaś nadzieja?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Skorzystałem z programu DriverMax.
W manadżerze urządzeń widnieje wersja sterownika 8.872.0.0 z datą 2011-07-07
Teoretycznie to powinien być nowszy sterownik od tego ze strony Sony, ale Catalyst Control Center nie wykrywa mi w tym momencie żadnego sprzętu, ani sterownika. Możliwe, że to wina starej wersji CCC, a może coś poszło nie tak.
Będę musiał się pobawić jakąś grą i popatrzeć.
---------------------------------------------------------------------------
Wszystko wygląda ok. Dzięki.
Mimo wszystko, lepiejby było jakby wszystkie nowe sterowniki znajdowały sie tam gdzie ich miejsce (czyli na stronie ze sterownikami). To strasznie utrudnia użytkownikom życie. Wstyd.
Message was edited by: zompi2
Witam
Przyłączam się do prośby o aktualizacje sterowników.
Mam laptopa VPCEB-3M1E/BQ
To jest jakaś kpina ,żeby nie można było zaktualizować sterowników do najnowszej wersji (catalyst 11.7)
Witam,
Polecam ściągnięcie programu DriverMax. W wersji darmowej pozwala on na pobranie i zainstalowanie 2 driverów na dobę. I teraz najlepsze: gdy ściągam drivery ze stron producentów, to wyskakuje mi, że są niekompatybilne z moją kartą. Natomiast te instalowane przez wspomniany program działają. W tym momencie mam Catalyst 11.8. Działa. Można też poinstalować drivery innych komponentów. Oczywiście wcześniej polecam zaznaczyć w tym programie, by windows utworzył kopię bezpieczeństwa. Mi się nie przydała, ale nigdy nie wiadomo.
Jakim cudem mozesz mieć catalyst 11.8 skoro dopiero jest wersja 11.7 która została wydana 7/27/2011???
Coś kręcisz ziomek 😐
Skorzystałem z programu DriverMax.
W manadżerze urządzeń widnieje wersja sterownika 8.872.0.0 z datą 2011-07-07
Teoretycznie to powinien być nowszy sterownik od tego ze strony Sony, ale Catalyst Control Center nie wykrywa mi w tym momencie żadnego sprzętu, ani sterownika. Możliwe, że to wina starej wersji CCC, a może coś poszło nie tak.
Będę musiał się pobawić jakąś grą i popatrzeć.
---------------------------------------------------------------------------
Wszystko wygląda ok. Dzięki.
Mimo wszystko, lepiejby było jakby wszystkie nowe sterowniki znajdowały sie tam gdzie ich miejsce (czyli na stronie ze sterownikami). To strasznie utrudnia użytkownikom życie. Wstyd.