anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Lajam - Sycylia_Wyspy Eolskie

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Lajam - Sycylia_Wyspy Eolskie

:c71 Witajcie :)

Na początek to co mam najlepszego czyli Lajamka :smileyredface:

896 ODPOW. 896
profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

Musze, bo się uduszę...
Zwykle poddajemy się manipulacji podczas oglądania zdjęć z dalekich stron świata. Wartości techniczno-artystyczne grają tutaj drugorzędna role.
Fotografowie te bazują na prostym chwycie, który nazywa się egzotyka. Zdecydowana większość zdjęć to dla obywatela cywilizowanego świata jest egzotyka, czyli odmienna od naszej kultura, widoki, klimat. A przecież nie jest aż taka sztuka polecieć na Malediwy i zrobić zdjęcie plaży z pochylona palma, gdzieś indziej wieczorem zrobić pomarańczowe piaski pustyni, sfotografować scenę z tubylcami w Chile i chmurki pod/nad Himalajami. Chodzi o obszary, z którymi człowiek świata zachodniego nie ma wiele wspólnego a wielu nigdy tego nie zobaczy na własne oczy.
A przecież trudniej zrobić sikorkę na gałązce w pięknym świetle, zaskrońca lub jeża czy jelenia w pobliskim lesie. Te zdjęcia jakoś rzadko wzbudzają zachwyt. Dlatego, moim zdaniem, te wzbudzają tylko ciekawość swoja egzotyka, swoimi motywami, co wcale nie oznacza (nie musi oznaczać) najwyższego kunsztu fotograficznego.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

photomusic napisał(a):

Dlatego, moim zdaniem, te wzbudzają tylko ciekawość swoja egzotyka, swoimi motywami, co wcale nie oznacza (nie musi oznaczać) najwyższego kunsztu fotograficznego.

Dziękuję Ci za komentarz. :)

Następnym razem wystarczy podać link do swoich napisanych już "gotowców".
Wśród nich dokładnie ten sam tekst co powyżej :c20

http://www.forum.czecho.pl/index.php?page=user&subpage=show&pid=23759&backlink=forum&pgnr=1&sid=14

profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

Cóż,z natury jestem leniwy.
Link do skomentowanych zdjęć:
http://www.foto.czecho.pl/11251-podroze ... an-wietnam" target="_blank

Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
martha.
Użytkownik

Łodki Lajamie zaiste egzotyczne więc pozwolisz, ze dołączę do chórku zaślepionych ich egzotycznym pięknem i poklaskam trochę :c4
i jeszcze prośba o więcej ,bo ja sem prosty człowiek, nieszczególnie bogaty, a i z aviofobią zaawansowaną więc nie dane mi będzie raczej ,egzotyki zaznać więc choć oko nacieszę tymi jakże fatalnymi technicznie pstrykami :c34

przepraszam się powstrzymać nie mogłam :smileyredface:

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Kompozycja, światło i kolorystyka na tym zdjęciu jest wręcz świetna moim zdaniem :D
Idealne do powieszenia na ścianę ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
joo-----
Początkujący

bardzo lubię posty photomusic, wprowadzają na forum powiew świeżości ,nie jako bąk puszczony w towarzystwie :D , cześć towarzystwa się oburza , część jest zachwycona , a reszcie jest to obojętne ,

a zdjęcia Lajama , łódeczki super :c4 ,a poprzednie dwa , to jak napisał photomusic :smileytwisted:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

photomusic, martha, Starosta, joo - dziękuję Wam serdecznie za wizytę i komentarze. :)

W ramach małego projektu w mieście, w którym mieszkam (Będzin) taka sobie panoramka wieczorna.

To wstępne zdjęcie, zostało zaakceptowane koncepcyjnie na spotkaniu grupy foto.
Wiele mu brakuje, bowiem mam tylko obiektyw 18-70 i mimo przymknięcia nie udało się uzyskać fajnych gwiazdek na latarniach. Z lepszą optyką (lepiej korygowaną) wrócę w to samo miejsce, może w lepszych warunkach oświetleniowych i wykonam lepsze zdjęcie.

Póki co, jestem bardzo zadowolony, że A100 mnie nie zawodzi. :)

Zdjęcie złożone z dwóch pionowych kadrów, potem korekta świateł/balansu bieli w ACR i przycięcie do panoramki :)

karooolg
Nowicjusz

Świetne, i bez lepszych szkieł i tak to zdjęcie jest ekstra :c4 , jestem bardzo na tak.

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Fajna panorama Będzina :thumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
Bertone.
Poszukiwacz

Na pierwszy rzut oka wygląda jak kolorowanka :c11

Obyś jak najszybciej wrócił w to miejsce z lepszym szkiełkiem :thumbsup:

:c22

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________