Podziel się wrażeniami!
Startowo - spacerowo - wczesnowiosenne...
Znaczy jeszcze nie zielono ale już słonecznie wrotycz01 .JPGokol-kap .JPG
No to masz wszystko w okolicy
Płasko nie mam, ptasiorów niespotykanych nie mam, rzekę miałem dziś - po ulewie na mojej ulicy, rozlewisko to mam nawet do teraz... A nad zalew do Rybnika to nie jeżdżę bo tam to naród dziwny i irytujący A góry to sobie jutro w miniaturze zobaczę (dopóki będę widział) i będzie dobrze...
Wystarczy że na dach jakiegoś jastrzębskiego drapacza wejdziesz a wszystek dojrzysz trza tylko od Creosia pożyczyć tą lufę co poskładał na księżycowe amory
Mieszkam na najwyższym piętrze i balkon mam "na góry" tyle, że mój drapacz ma 2 piętra...
A poważniej - z racji wykonywanej działalności byłem na większości dachów wysokich budynków w Jastrzębiu - ciężko o fajny widok. Trza się wybrać na rybnickie kominy...
Na południe masz Beskid Cieszyński i w oddali Tatry (przez Creosiową Lufę dajesz radę), na zachodzie są rozległe płaszczyzny okolic raciborskich (morze rzepakowe), co do rybnickich "tych" kominów to się bujają do trzech metrów u szczytu. Byłem w jednej trzeciej takiej wysokości w Skoczowie pewnego mroźnego i wietrznego grudnia i ciężko mi było zapanować nad mimowolnym, bocznym ruchem kolan (nadmienię, że nie ze strachu)
Takie trochę ćwiczebne, trochę antyzastojowe, trochę skojarzeniowe i w ogóle takie "trochę"
Ćwiczebne lotnicze przed Ustroniem...
sroka.JPG
Inspirowane Tadeuszowymi minimalami
momini.JPG
No ja to jestem orzeł! Tylko trochę chorowałem...
prawieorzeł.JPG
Doslav, ostatnie dwa zdjęcia bardzo ładne
Sigma pokazuje pazurki
Ostatnie zdjęcie znakomite
Motylki miodzio, sroki trochę za mało i ciemno w kadrze
74 i 75 good job