anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

doslav

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

doslav

Startowo - spacerowo - wczesnowiosenne...

Znaczy jeszcze nie zielono ale już słonecznie ;)wrotycz01 .JPGokol-kap .JPG

1 207 ODPOW. 1 207
doslav.
Poszukiwacz

Tadeusz napisał(a):

Tak myślę, że Ty chyba specjalnie wtedy wygoniłeś wszystkie zwierzaki i ptaszory, żeby mi się też co nie trafiło... :smileyevil:
:c20

I owady, i owady...
:smileyhappy:

:c22 :c22 Wszystkim odwiedzaczom dziękuję jakniewiemco!! :c22 :c22

A wracając do tematu... No cóż - nie wszystkie zwierzaki stanęły na wysokości zadania... Taka, dajmy na to, wiewiórka. Mimo, że wiele czasu spędziła na ułożeniu fryzury (ogona) i to widać na pierwszy rzut oka, musiała zostać pouczona o zasadach pozowania oraz wyboru tła na którym daje się sfotografować. Nooo, trzeba było też ciut postraszyć kursem uzupełniającym bez dostępu do orzeszków przez dwa tygodnie - chyba poskutkowało. Zobaczymy następnym razem :D
Motyle z kolei zostały poinformowane o optymalnych odległościach od przedniej soczewki obiektywu. Niestety siadanie na gałęziach drzew otoczonych krzaczorami bez dostępu dla człowieka (znaczy dla mnie...) nie służy ich urodzie na zdjęciach... No i słońce szkodzi na kolory przecież!! :D
Na trzeciej fotce - intruz który przyleciał tylko na moment, nigdy wcześniej go w tym kawałku lasu nie widziałem, nie przedstawił się gbur jeden :smileytwisted: i zniknął...

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Z zazdrości chyba przestanę tu zaglądać :?
Fajnie Ci pozowały zwierzaki :thumbsup:
Ale ten gość to chyba "z przyrzutu" ustrzelony?

------------------------------
fotoamator
doslav.
Poszukiwacz

Tadeusz napisał(a):

Ale ten gość to chyba "z przyrzutu" ustrzelony?

Ano dokładnie... I tylko ten jeden strzał :( Chciałem go sobie sklasyfikować w późniejszym terminie ale pomyślałem, że może ktoś będzie wiedział tak po prostu :c20

A ja w drodze rewanżu to Ustronia zazdraszczam :D
No i zapraszam na ptaszarnię w najbliższym możliwym terminie (byle nie padało bo te ptaszyska to się takie delikatne ostatnio porobiły :smileyrolleyes: )

:smileythumbsup:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

doslav napisał(a):

ktoś będzie wiedział tak po prostu

Że jak? Drozdowaty jakiś...
A co do ptaszarni... trzeba będzie pomyśleć :c20

fotoamator
pablo_duch
Początkujący

258-podoba mi sie :thumbsup:

Starosta.
Początkujący

Ależ się zmachałem http://klubkm.pl/forum/images/smilies/goraco.gif Te zaległości w galerii :o A po Tobie jeszcze kilku do obskoczenia :rolling_eyes:

Trochę się ostatnio działo widzę u Ciebie w galeryjce :smileytwisted:

Avatarowo - ja bym chętnie zobaczył w konwersji B&W :nauseated_face:
Po obróbce za sg_cezar :c41

249 - tak podczas czyszczenia :question: Świntuch :flushed:
250 - nieostre
251/252 - i gdzie ten dziób :question:
253 - tu już lepiej :)
254 - bardzo fajny kadr :thumbsup:
255 - nie mam zdania
256 - dlaczego ostrość jest na korze a nie na ptaszku :question:
257 - piękne aberracje :c41
258 - dobrze złapany motylek :thumbsup:
259 - nieostre. Ja bym zwiększył do ISO 800 ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
doslav.
Poszukiwacz

Starosta napisał(a):

251/252 - i gdzie ten dziób :question:

Oj tam Marku!.. A Ty jak się pucujesz to Ci zawsze dziób (za przeproszeniem) widać? :smileymrgreen: To taki reportaż był z ablucji ptaszanych :smileyhappy:

Fajnie, że wpadłeś :smileythumbsup: Faktycznie sporo galerii na raz przerzuciłeś... Szacun normalnie za wytrzymałość i samozaparcie :smileythumbsup: ;)

Jak sobie następnego dnia wracałem z powtórnej inspekcji lasu (zdjęcia bardzo niebawem) to napotkałem takiego egzemplarza co to się nic a nic mnie nie bał! I dopiero przejeżdżający w oddali samochód zmusił go do poderwania się z ziemi :D Póki co - nie mam pomysłu cóż to może być za stworzenie ale, jako że lata tego sporo w mojej okolicy - postaram się dowiedzieć ;)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

:thumbsup: Wygląda jak skrzyżowanie wróbla z trznadlem :D
Szkoda, że nie przykucnąłeś, ale i tak ładnie Ci zapozował. Choć na tym drugim na mocno przestraszonego wygląda - to pewnie Sigma go tak zestrachała, a samochód traumy dopełnił ;)

fotoamator
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

uff, nadrobiłem jakieś 20 stron zaległości i powiem, że to miło spędzony czas był :thumbsup:
Na 259 to chyba kowalik jest.

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

A mi się wydaje że jakieś problemy z ostrością, pierwsze trochę przeostrzone a drugie troszku nieostre, ale może to przez to że mam brudne okulary :P