anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Colorful - Zabawy światłem cz.2

profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

Colorful - Zabawy światłem cz.2

Witam.

Zamieszczam moje prace z prośbą o szczerą ocenę i krytykę. Wszelkie portale ze słowem 'art' w tytule zawiodły mnie dawno temu, mogę tam jedynie uzyskać słowo 'extra' jeżeli się coś podoba, lub martwą ciszę, a będąc samoukiem bardzo potrzebuję obiektywnej oceny moich zdjęć, żeby się jakkolwiek rozwijać :)

1 396 ODPOW. 1 396
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Tzn. wyglądają jakby nie były wyostrzone po zmniejszeniu.

BuBu__
Początkujący

Gdańsk to tak piękne miasto, że piekne jest na każdej fotografii, ale na Twoich fotach szczególnie ;) jak jeszcze kiedyś tam zajedziesz daj znać, bo mam blisko :)
btw też się zgadzam co do nieostrości zbytniej kropelek

colorful-----
Początkujący

mphisto napisał(a):

Z kropelek zdecydowanie 92. A może kolor temu liściu ?

co do koloru - niestety 'nie działa', bo kropelki zlewają się z liściem, nie są już tak wyraziste...

Lajam napisał(a):

Tzn. wyglądają jakby nie były wyostrzone po zmniejszeniu.

bo nie były. nigdy w życiu nie wyostrzyłam zdjęcia po zmniejszeniu. do dzisiaj, w związku z licznymi głosami o nieostrości - wrzuciłam wersję poprawioną, mam nadzieję, że jest lepiej :)

BuBu__
Początkujący

jak dla mnie o wiele lepiej :thumbsup:

Melanie------
Początkujący

jak dla mnie o wiele lepiej :thumbsup:

dla mnie tez ;)

Starosta.
Początkujący

poprawione zdecydowanie lepsze :thumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Nie wiem jak wyglądała wersja nie ostra :( ale poprawiona jak najbardziej :thumbsup:

oldguest
Początkujący

To wyostrzanie po zmniejszeniu o którym wspomniał Lajam - ciekawe po co taki zabieg, ja nigdy tak nie robie. Nie wiem też czym można by ten proces wytłumaczyć, gdzie sens.

Starosta.
Początkujący

mphisto napisał(a):

To wyostrzanie po zmniejszeniu o którym wspomniał Lajam - ciekawe po co taki zabieg, ja nigdy tak nie robie. Nie wiem też czym można by ten proces wytłumaczyć, gdzie sens.

Moim zdaniem ten proces służy poprawieniu ogólnej ostrości zdjęcia i uwydatnienie szczegółów na zdjęciach. Po zmniejszaniu rozmiaru zdjęcia również potrzebne jest wyostrzenie, ponieważ zdjęcie traci szczegóły i robi się trochę mydlane. Lecz trzeba przy tym zachować umiar żeby nie przedobrzyć ;) Taka jest moja opinia na ten temat, ale dyskusje można śmiało poprowadzić w dziale Obróbka zdjęć

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

kropelki wyszly pieknie. za mnie psuj wyostrza podczas zmniejszania fotek (nie ma to jak 2 w 1).