anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Colorful - Zabawy światłem cz.2

profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

Colorful - Zabawy światłem cz.2

Witam.

Zamieszczam moje prace z prośbą o szczerą ocenę i krytykę. Wszelkie portale ze słowem 'art' w tytule zawiodły mnie dawno temu, mogę tam jedynie uzyskać słowo 'extra' jeżeli się coś podoba, lub martwą ciszę, a będąc samoukiem bardzo potrzebuję obiektywnej oceny moich zdjęć, żeby się jakkolwiek rozwijać :)

1 396 ODPOW. 1 396
colorful-----
Początkujący

dziękuję pięknie wszystkim za odwiedziny, opinie, pochwały i krytykę :)

witmann napisał(a):

Witaj :) Po raz pierwszy zajrzałem do Twojego albumu i skusił mnie, by zostać na dłużej. Nie przejrzałem co prawda całego (jeszcze, bo zamierzam to nadrobić!), tylko parę stron początku i końca, ale chyba mogę powiedzieć co na tych zdjęciach zobaczyłem :)
Przede wszystkim - pomysły. Często oryginalne i niekonwencjonalne. Do tego dobre (a z czasem coraz lepsze) umiejętności techniczne. Masz oko do kadrów i wiesz jak je wykorzystać, przez co zdjęcia wychodzą bardzo ciekawe :)

Pozdrawiam!

bardzo bardzo dziękuję :) co do moich umiejętności technicznych - na razie są żadne, ale staram się nad sobą pracować i mam nadzieję, że będzie lepiej :)

Tomek69N napisał(a):

Oj Panno Kolorowa "poszła po bandzie" z tym nowym avatarem ;)

przepraszam, ale stary już mi się znudzil, a w zasadzie nie mialam nic ciekawego, czym bym go mogła zastąpić :( jeszcze do poprzedniego kiedyś na pewno wrócę ;)

dzisiaj zdjęcia z Gdańska. o ile Warszawa kojarzy mi się z kolorem niebieskim, o tyle Gdańsk to zdecydowanie złote miasto :)

Melanie------
Początkujący

b. ladne z Gdańska ;)
takie złoto... ;d

Azazel-----
Początkujący

Nieładnie tak z mojej strony "podglądać" tylko;)
A zaglądam i podglądam tą galerię bardzo chętnie - tyle http://klubkm.pl/forum/images/smilies/tyyyle.gif i jeszcze trochę podziwu do Twych pomysłów na zdjęcia mam ;)
Na prawdę super, i choć żaden ze mnie znawca, bardzo sporadyczne niuanse techniczne żadnego ze zdjęć nie psują. A uważam że o ile techniczny jakiś poziom zdjęcie powinno mieć - to tak czy siak od tej techniki ważniejszy będzie przekaz z tego zdjęcia. A to często można u Ciebie znaleźć;) także imho - tak dalej ;)

Całej galerii wstecz oceniał nie będę, gdyż wiele tam znakomitych fotek;)
Co do "mojego" miasta... :smileytwisted:

Miasto cieni :) Choć ciekawe słońce z wroga zamienione na sprzymierzeńca ;)
Gołego (Neptuna; no.91), choć oklepany - takiego jeszcze nie widziałem :c4
89. chyba leci ciut w prawo..., wywaliłbym chyba też ślad po samolocie
Hevelius (no.90)... no cóż, Petronas Towers to to nie jest :) Chociaż na prawej ścianie faktycznie takie zero światła było, czy troszkę temu cieniowi pomogłaś?

Ogólnie bardzo fajne :thumbsup:

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Z ostatniej trójki 91 :c4

doslav.
Poszukiwacz

sadam napisał(a):

Z ostatniej trójki 91 :c4

Zgadzam się :D
Aczkolwiek okienna ( :P ) 90-ka również zacna :smileythumbsup:

oldguest
Początkujący

89 - mogłoby być bardzo dobre - głownie za pomysł i wykonanie, ale ta krzywizna chodnika wywołuje u mnie wrażenie, że jest takie trzask/plask ooo fajnie wyszło, wypoziomowałbym to i było by jak z plakatu reklamującego jogurt z elkasei defensis, czyli sympatyczne i takie akurat na lato. Pozdrawiam.

Starosta.
Początkujący

zdecydowanie najlepsze to pomnik Neptuna :thumbsup:
90 - spokojnie na konkurs by się nadało ;)
89 - ciekawe tylko... chyba krzywo, ale to może ja jestem ślepy 8-)
ehh... i naszły mnie wspomnienia z Gdańska ze szkolnej wycieczki :) a ja wtedy jeszcze nie miałem własnego aparatu http://klubkm.pl/forum/images/smilies/placz.gif

chyba się będzie trzeba kiedyś tam wybrać :rolling_eyes:

Pozdrawia Starosta :grin:
colorful-----
Początkujący

dziękuję wszystkim ponownie :)

Azazel - bardzo Ci dziekuję z mile słowa :)

Azazel napisał(a):

Miasto cieni :) Choć ciekawe słońce z wroga zamienione na sprzymierzeńca ;)
Gołego (Neptuna; no.91), choć oklepany - takiego jeszcze nie widziałem :c4
89. chyba leci ciut w prawo..., wywaliłbym chyba też ślad po samolocie
Hevelius (no.90)... no cóż, Petronas Towers to to nie jest :) Chociaż na prawej ścianie faktycznie takie zero światła było, czy troszkę temu cieniowi pomogłaś?

Ogólnie bardzo fajne :thumbsup:

ja właśnie takie słońce uwielbiam do robienia zdjęć najbardziej. nigdy go nie postrzegałam jako wroga... :)
co do neptuna - to teraz możesz zobaczyć, bo jak odchodziłam zza fonntanny (prawie się położyłam na chodniku, zeby pomnik zasłaniał słońce i żeby mieć maksymalnie czysty kadr) to w miejscu gdzie ja leżalam już było przykucnietych kilka osób z aparatami ;)
89 - mnie się wlasnie ślad samolotu podoba :)
90 - pomogłam za pomocą aparatu - ja zawsze gmeram w strefie twórczej - efekty bywają dalekie od rzeczywistego wyglądu obiektów :)

Starosta, doslav - myślałam o tym zdjęciu jako o konkursowym, ale ostatecznie nie weszło nawet do półfinałów :smileyhappy:

Azazel napisał(a):

89. chyba leci ciut w prawo...

mphisto napisał(a):

89 - mogłoby być bardzo dobre - głownie za pomysł i wykonanie, ale ta krzywizna chodnika wywołuje u mnie wrażenie, że jest takie trzask/plask ooo fajnie wyszło

Starosta napisał(a):

89 - ciekawe tylko... chyba krzywo, ale to może ja jestem ślepy 8-)

przecież krzywo jest specjalnie :( 'stali bywalcy' mojego albumu to mam nadzieję nie podejrzewają mnie o wrzucenie zdjęcia 'trzask/prask fajnie wyszło', bo ja takich zdjęć, po pierwsze, praktycznie nie robię, po drugie, nie ma w zasadzie szans, zeby takie byle jakie, przypadkowe zdjęcie przeszło moją selekcję i tu wylądowało. krzywizna zamierzona, bo przy 18 mm kita budynki się zaokrąglają i przy prostym kadrze to drażni. a chciałam ujęcie maksymalnie szerokie...

i jeszcze jedno:

Starosta napisał(a):

chyba się będzie trzeba kiedyś tam wybrać :rolling_eyes:

jak będziesz miał okazję to jedź, bo warto :smileythumbsup:

Starosta.
Początkujący

colorful napisał(a):

przecież krzywo jest specjalnie :(

a to przepraszam http://klubkm.pl/forum/images/smilies/flowers.gif

Pozdrawia Starosta :grin:
oldguest
Początkujący

Ja tu bywam i wiem, że to specjalnie - piszę jedynie jakie odnoszę wrażenie. Jak potwierdził to Starosta coś musi w tym być. W końcu wspinać się ku doskonałości lepiej po szczebelkach krytyki niż na sugestii "fest zaje ok itp"

Zachęcam do krytyki i pozdrawiam raz jeszcze.