Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie,
stoję przed dylematem zakupu kamerki odpowiedniej do moich potrzeb. Mam na oku trzy modele kamerek Sony HDR-CX115E, HDR-CX190E i HDR-CX210E, które mieszczą się w budrzecie 1300,00 PLN.
Potrzebuję kamery której będę używał głównie na powietrzu na wyjazdach wakacyjnych ale pewnie nie tylko. Materiał chcę obrabiać później w Adobe After Effect więc kompatybilność plików wyjściowych z kamery też fajnie było by gdyby zgadzał się z tym programem.
Kamerka ma mieć przedewszystkim dobrą baterię, powinna dać się ładować w samochodzie (czy są jakieś ładowarki samochodowe do kamer Sony) gdyż na wakacjach ciężko jest z dostępem do sieci energetycznej. Dodatkowo fajnie było by gdyby można zamontować filtry UV, polar, szara połówka, rybie oko itd.
Nie znam się wogóle na kamerach i dlatego zwracam się do was o pomoc.
Nie znam się wogóle na kamerach i dlatego zwracam się do was o pomoc.
Dzięki za odpowiedź i poradę niestety ale w dniu wczorajszym zakupiłem kamerkę i jest nią model hdr-cx210e... kupiłem ją chyba w dobrej cenie bo za 1199 czyli w zakładanym budżecie... w weekend nagram trochę materiału i opiszę efekt...
Co mnie zaskoczyło w tej kamerze to brak Slow Mode Effecta ale od tego jest After Effect... Oczywiście pliki się w nim otwierają... i tam już można coś z obrazem podziałać...
"Niestety"? HDR-CX210E to bardzo udany zakup - gratuluję wyboru i oczywiście zapraszam na forum z nagraniami oraz wrażeniami
Cieszy mnie, że oprogramowanie Adobe pracuje z plikami z kamery; jak wspomniałem AVCHD to obecnie standard zapisu w popularnych kamerach HD, a co za tym idzie - także dla programów do montażu. Pozdrawiam.