Podziel się wrażeniami!
Moja cx505 ma niecały rok i generalnie jestem z niej bardzo zadowolony. Niestety sporadycznie, ale się zdarza, że tylko przy nagrywaniu STAJE obraz. Kamera nie reaguje na nic, pomaga tylko wyjęcie bateri. Natomiast przy odtwarzaniu tego nagrania na którym sprzęt zawisł okazuje się że obraz faktycznie staje, ale dźwięk nagrywa się do momentu wyjęcia baterii.
Sądzę że trzeba chyba uderzyć do serwisu, chyba że ktoś ma lepszy pomysł.
Czy ktoś spotkał się już z takimi objawami?
Czy sytuacja z zatrzymywaniem obrazu zdarza Ci się gdy nagrywasz na kartę pamięci? Jeśli tak, to być może rozwiązanie sytuacji tkwi nie w kamerze a właśnie w Twojej karcie pamięci Memory Stick PRO Duo, która może nie radzić sobie z szybkim zapisem informacji HD.
Taka sytuacja wystąpiła również w mojej kamerze gdy przełączyłem nagrywanie z zapełnionej pamięci wewnętrznej na kartę Memory Stick PRO Duo firmy Sandisk (choć podejrzewam, ze produkt mógł być podrobiony). Okazało się, że karta nie była w stanie zapisać informacji w najwyższej jakości HD i zawieszała kamerę (obraz "zatrzymywał się" tak jak u Ciebie). W moim przypadku pomogło przełączenie o jeden poziom trybu nagrania z HD FH na HD HQ - zmniejszyło to ilość i szybkość przesyłania danych z 16 Mb/s do 9Mb/s a zawieszanie się obrazu przestało występować.
Czy mógłbyś odpowiedzieć mi na pytania (o ile informacja wyżej okazała się niewystarczająca):
Czy problem występuje przy nagrywaniu na kartę pamięci?
Czy występuje przy nagrywaniu na najwyższej jakości obrazu (tryb HD FH)?
Jakiej karty pamięci używasz (o ile problem występuje przy nagrywaniu na kartę pamięci) czy mógłbyś podać informacje, które znajdują się na karcie pamięci?
Dzięki za odzew,
ale niestety - nie używam karty pamięci.
Zapisuję tylko na pamięć wewnętrzną
i tylko w najwyższej jakości z możliwych.
Chyba że mi pamięć wewnętrzna szwankuje z zapisem?
A masz może jakieś informacje na LCD o błędzie? Jeśli nie, to myślę że ewentualny problem najlepiej zdiagnozować w serwisie Sony. Pamiętaj tylko, że w takich sytuacjach dobrze mieć przygotowane dla serwisu materiały w których wystąpiło opisywane przez Ciebie zjawisko.
Na LCD jest "stop klatka" i wisi
Robsto proponuję więc skorzystać z serwisu Sony - myślę, że specjaliści szybko ustalą gdzie jest problem i jak sobie z nim poradzić.
Spróbuj jeszcze zresetować wszystkie ustawienia kamery i sformatować pamięć. Może to pomóc. Jeśli nie, polecam kontakt z serwisem. Serwis Sony dla tej kamery obejmuje usługę "Door to door". Rejestrujesz naprawę, podajesz termin w którym kurier może odebrać kamerę, odbiera i po naprawie przywozi. Rejestrację masz pod tym linkiem:
http://support.sony-europe.com/dime/camcorders/hd/msc/msc.aspx?site=odw_pl_PL&m=HDR-CX505VE
Pozdrawiam,
Zimny.