- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Mam problem z wyświetlaczem w swoim DSC-T90. Przez kilka miesięcy(?) nie korzystałem z aparatu i boję się, że może to jest właśnie przyczyna, choć powód wydaje mi się śmieszny. Otóż problem polega na tym, że aparat stał się pewnego rodzaju... noktowizorem. Zdjęcia robi tylko w odcieniach fioletu. Z filmami jest podobnie. Co dziwne, wyświetlacz nie jest uszkodzony, bo przełączając się na podgląd widzę zdjęcia zrobione przeze mnie dawno temu normalnie. Załączam zdjęcia, żeby zobrazować problem. Proszę o pomoc!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wygląda na to, że awarii uległa matryca. Trudno jest mi to ocenić, bo nie pracuję w serwisie. Wątpię by kwestia nieużywania miała wpływ na matrycę. Niemniej jednak bez wizyty w serwisie się nie obędzie, dlatego zachęcam do kontaktu. Z tego co wiem, to ten aparat podlega naprawie door 2 door, czyli Ty zgłaszasz, kurier odbiera, serwis sprawdza i wycenia (jeśli nie ma gwarancji), naprawiają lub odsyłają po wycenie.
Wszelkich danych możesz uzyskać na stronie:
http://www.sony.pl/support/pl/repair
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wygląda na to, że awarii uległa matryca. Trudno jest mi to ocenić, bo nie pracuję w serwisie. Wątpię by kwestia nieużywania miała wpływ na matrycę. Niemniej jednak bez wizyty w serwisie się nie obędzie, dlatego zachęcam do kontaktu. Z tego co wiem, to ten aparat podlega naprawie door 2 door, czyli Ty zgłaszasz, kurier odbiera, serwis sprawdza i wycenia (jeśli nie ma gwarancji), naprawiają lub odsyłają po wycenie.
Wszelkich danych możesz uzyskać na stronie:
http://www.sony.pl/support/pl/repair
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję za szybką odpowiedź. Ale czy to możliwe, by uszkodzona była matryca, skoro na podglądzie zdjęcia zrobione wcześniej wyglądają normalnie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Oglądasz stare zdjęcia, więc takie, które zostały wykonane sprawną matrycą. Teraz wychodzi na to, że skoro nowe zdjęcia oglądasz z zafarbem i podgląd na żywo na ekranie tez jest z zafarbem, to niestety ale wychodzi na to, że jednak matryca (albo coś odpowiedzialnego za przetwarzanie obrazu).