- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Aparat mam parę dni i narazie go testuję ale w żaden sposób nie mogę uruchomić przechwytywania zdjęć w trakcie nagrywania filmu nie działa mi funkcja Dual Rec i to przy różnych ustawieniach. Jak nacisnę spust migawki to wyświetla się ikonka przekreslonego aparatu. Może ktoś podpowie jakie ustawienia muszą być żeby ta funkcja działała.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć!
Zerknij tutaj:
https://helpguide.sony.net/dsc/1720/v1/pl/contents/TP0001583110.html?search=dual
Jeśli nie pomoże, to proszę opisz jakie masz dokładnie ustawienia. Bez tego nie wiem jak doradzić zmianę parametrów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć
Dzięki za odpowiedz, przeglądałem już ten poradnik i próbowałem różnych ustawień nic nie pomogło, po załączeniu nagrywania wideo odrazu jest wyświetlana ikonka przekreślonego aparatu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wielkie dzięki pomogło wyłączenie automatycznej wolnej migawki i zmiana rozdzielczości filmu.
Tylko szkoda że funkcja nie działa w trybie XAVC S4K.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeszcze raz dziękuje, wiem o możliwości zgrywania klatek jako zdjęcie, ale to jest ostateczność bo gdy przyjdzie znaleźć klatkę z ciekawym ujęciem które nas zainteresowało podczas nagrywania wideo a potem szukać w pliku kilkunasto lub kilkudziesięcio minutowym danej sceny no to lepiej ją utrwalić na bieżąco.
Właśnie przesiadłem się z alfy 56 z kilkoma szkłami na coś bardziej kompaktowego :), gdyż aparatu używam przeważnie na wakacyjne i turystyczne wypady i znudziło mi się taszczyć ten cały arsenał
I stąd szukam wiedzy i podpowiedzi o możliwościach tego sprzętu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pozwolę się przyczepić do tego wątku, ale jeśli admini uważają, że powinien być oddzielny wątek - założę
Przymierzam się do zakupu tego aparatu w przyszłym roku, gdy ochłonę z innych wydatków. Troszkę niestety kosztuje. Czy jest wart tej kasy?
Nie chcę lustrzanki, gdyż nie stać mnie na baterię obiektywów, a z drugiej strony nie chcę taszczyć ciężkiej torby po górach i zmieniać obiektyw do określonego rodzaju zdjęcia.
Aktualnie posiadam DSC-HX400V.
Czy przesiadka na RX10 IV będzie znacznym progresem?
Jak oceniasz jakość zdjęć? Nie szumi?
Jak filmy w 4K?
Współpracuje również z mikrofonem na bluetooth? Córka uwielbia być reporterką na wycieczkach i taka opcja wydaje mi się dobra, aby dźwięk był czysty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam, między rx10, a hx jest przepaść jeśli chodzi o jakość zdjęć, szybkość i celność AF, filmów nie nagrywam więc na temat 4k i mikrofonu może ktoś inny się wypowie.
Jak chcesz zobaczyć trochę zdjęć z tego aparatu mojego autorstwa to są tutaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zdjęcia wyraźne i niezaszumione i to również w mało sprzyjających warunkach oświetleniowych.
A właśnie uwielbiam foty wczesnym świtem.
Czekam na opinie innych użytkowników.