anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ciągle miga wskaźnik ostrzeżenia o drganiach aparatu

LOT-----
Początkujący

Ciągle miga wskaźnik ostrzeżenia o drganiach aparatu

Jak w temacie, SSS włączone, aparat nieruchomo a ta łapka cały czas miga. Pomaga tylko i wyłącznie otwarcie lampy błyskowej. Mało tego, w instrukcji jest napisane, że wskaźnik ten nie jest wyświetlany w trybach M/S/P a mi miga na P. Przestaje dopiero jak zmienie czas i przyslone (pokrece pokretlem) lub wcisne spust migawki do polowy. Jakiś problem jest?

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

@Jendrazz  napisał(a):

...tak czy inaczej, właśnie kupiłem RX1Rm2, ta łapka miga wkurzając mnie.

Dlaczego nie mogę tego wyłączyć?

Cześć!

Ta "łapka" miga tylko w trybie wyświetlania wszystkich informacji w wizjerze czy ekranie LCD. 

Możesz sobie wyłączyć widok wszystkich szczegółów poprzez naciśnięcie przycisku DISP. Wtedy układ w wizjerze czy na ekranie (zależy czego używasz) zmienia się.

Możesz też wyłączyć w ogóle wyświetlanie wszystkich szczegółów zarówno w wizjerze jak i na ekranie LCD i łapki nigdy już nie zobaczysz :slight_smile: (ja tak mam właśnie bo nie lubię przeszkadzajek). 

A jak to zrobić?

MENU →  (Ustawienia niestandard.) → [Przycisk DISP] → [Monitor] lub [Wizjer] → I tam masz takie kwadraciki do zaznaczenia/odznaczenia - jeśli jest coś zaznaczone to będzie się wyświetlać po przyciśnięciu DISP (w pętli). Jak odznaczysz [Wyśw.wsz info.]  to łapki już nie zobaczysz.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Tak jak napisał Lajam, najlepiej zmienić treść informacji wyświetlanych na ekranie/wizjerze.