- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KD-55XD8505 po aktualizacji do androida 6 tv samoczynnie się resetuje
Witajcie,
po zainstalowaniu androida marshmallow telewizor notorycznie się resetuje nawet kilka razy dziennie i to w zupełnie losowym momencie. Czy ma ktoś podobny problem z tym telewizorem po ostatniej dużej aktualizacji? Telewizor Sony KD-55XD8505, choć podejrzewam że to bardziej wina nieudanej poprawki niż tego konkretnego modelu tv.
Co do samej aktualizacji, to liczyłem na bardziej sensowne poprawki, niż grafika paska od głośności i pogmeranie w grafice tła głównego menu. Wolałbym żeby np w GUIDE szło przerzucać strony z programem o całą stronę (są przecież wolne niewykorzystane kolorowe przyciski) a nie męczyć się po jednej pozycji. Sortowanie programów przy dostrajaniu stacji to też porażka. Ja rozumiem że to nowa technologia, ale już nie aż tak nowa, no i jak można towar, który kosztuje 5 tys oddawać w testy użytkownikom? Płacimy za to żeby być króliczkami doświadczalnymi. Kpina. Od lat kupowałem produkty sony i mam ich w domu sporo, ale wygląda na to, że po przygodzie z tym modelem firmie sony już nie zaufam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie aktualizuj do Android 6! Ja dużo bym dał, aby cofnąć do wersji 5. Na nowej wersji telewizor laguje i restartuje się ciągle. Działa dużo wolniej i mało stabilnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Rówież odradzam aktualizację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziekuję za informacje. Na szczęście go nie zaktualizowałem. Rozumiem, że czekamy na androida 7.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Może nie codziennie ale często KD55S8505C
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kochane Sony nie wiem na co liczyłem kupując tv z Androidem ale na pewno nie na taki chłam . Prócz restartów mam też często okienka z informacją że np . Proces android.proces.media został zatrzymany albo aplikacja TvDotActionDeviceControl została zatrzymana. Pomaga tylko hard reset. Ustawienia fabryczne niestety nie pomagają na te dolegliwości.
W związku z tym pytam co zamierzacie z tym zrobić i kiedy?
Najchętniejbym go Wam oddał ale umowa tego nie przewiduje . Jako profesjonalna organizacja powinniście zwrócić ludziom pieniądze i przeprosić.
Pozdrawiam,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
@piterek79 skontaktuj się z serwisem. Rejestrację naprawy odbiornika uzyskasz przez poniższy formularz:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@piterek79 daj znać co odpowie serwis.ja też ponownie zamierzam się do nich odezwać...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za linka, tak zrobię ale pytanie czy Sony zamierza naprawić te bugi i kiedy ?
W nowych podobno jest już nowy android . Pytanie czy w tym będzie i kiedy?
a i kolejny faux pas ze strony sony . Próbując zarejestrować usterkę jako user z kontem dostaję piękny błąd na stronie, dodam że zweryfikowałem z FF, Chrome i IE i usterkę musiałem zarejestrować jako anonimowy urzytkownik :
Unmarshalling Error: unexpected element (uri:"http://kuzu.sony.eu/schemas/common", local:"CompanyName"). Expected elements are <{http://kuzu.sony.eu/schemas/common}EmailAddress>,<{http://kuzu.sony.eu/schemas/common}CustomerType>,...>
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
@piterek79 skontaktowałęm się w Twojej sprawie z supportem Sony oto odpowiedź:
Naprawy serwisowe można zgłaszać samodzielnie poprzez poniższą stronę internetową:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
Prosimy wpisać swój model produktu w pole wyszukiwania w postaci np.: KD-55XD8505, w rubryce: Zarejestruj zgłoszenie naprawy.
Prosimy wybrać "search". Następnie prosimy kliknąć w okno Rozpocznij Rejestrację Naprawy Domowej.
Prosimy zaznaczyć "nie mam konta w programie My Sony" i postępować krok po kroku zgodnie z komunikatami na ekranie. Prawidłowa rejestracja powinna zakończyć się informacją o potwierdzeniu przyjęcia rejestracji i możliwością wydrukowania potwierdzenia. Jeśli to nie nastąpi należy przeprowadzić cały proces od początku.Prosimy kliknąć w przycisk "drukuj potwierdzenie" i zapisać sobie numer naprawy oraz kontakt do centrum serwisowego.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ten problem już zgłosiłem w serwisie w sobotę jako niezalogowany user i narazie nikt się ze mną nie kontaktował nie mniej jest to problem z funkcjonalnością na stronie . Przyznasz sam chyba że w tej sytuacji opcja mam konto jest zbędna .
Nadal nie mam odpowiedzi czy aktualizacji przyjdzie do mojego KD ?
W jakim czasie ktoś się ze mną skontaktuje ?