anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kup BRAVIA HX85 w zestawie z kolekcją 22 filmów o Bondzie!

profile.country.en_GB.title
PROMOCJA-----
Początkujący

Z okazji 50 rocznicy powstania pierwszego filmu z cyklu o agencie 007 przygotowaliśmy wyjątkową ofertę.

Tylko teraz przy zakupie telewizora BRAVIA z serii HX85 otrzymasz w zestawie kolekcję 22 filmów o Jamesie Bondzie na płytach Blu-ray, od "Doktora No" z 1962 roku po "Quantum of Solance"

http://www.sony.pl/res/images/image/71/1237489036871.jpg

Gdzie kupić?

O zestawy pytaj w salonach Sony Store i Sony Centre
oraz w wybranych sklepach sieci Media Markt, Saturn,
RTV EURO AGD, Media Expert.

Dowiedz się więcej o telewizorach BRAVIA HX85:

KDL-40HX850 http://www.sony.pl/product/tv-102-40-lcd/kdl-40hx850

KDL-46HX850 http://www.sony.pl/product/tv-117-46-lcd/kdl-46hx850

KDL-55HX850 http://www.sony.pl/product/tv-139-55-lcd/kdl-55hx850

Oferta ważna do wyczerpania zapasów.

Informacje na stronie Sony: http://www.sony.pl/hub/promocje-sony/14

Message was edited by: Zimny------

9 ODPOW. 9
profile.country.pl_PL.title
@3399782702028131
Początkujący

Kupiłem KDL 40HX850 ale 22 filmów z Bondem nie dostałem - Skandal

Mylagos
Użytkownik

Gdzie dokonałeś zakupu - czy sklep był objęty promocją ?  Myślę, że powinieneś zwrócić się z tą kwestią do sklepu w którym zakup był dokonany.

profile.country.PL.title
sylwek11
Nowicjusz

Mam prośbę do kolegi ,,@3399782702028131" o podzielenie się wrażeniami z użytkowania HX 850 .Posiadam obecnie E 4020 ,ale chciałbym dokonać zamiany na ten właśnie model,pozdrawiam.Promocja z filmami w zestawie dotyczy tylko wybranych sieci sklepów.

jjkotulek
Początkujący

ja kupiłem hx 75 55" wraz z tabletem i dwoma parami okularów. i już wiem, że produkty sony będę omijał szerokim łukiem. to był mój pierwszy i ostatni zakup tego dziwnego tworu. z pewnością nie można nazwać tych urządzeń multimedialnymi, bo jak coś jest do sony, to już nie da się tego użyć np. w kompie. a mianowicie chodzi mi o HDD. jeśli zarejestrujesz dysk w tv, to nie użyjesz go już w kompie. z pewnością nie jest to sprzęt dla przeciętnych użytkowników, raczej dla informatyków. z połączeniem tv do internetu przez wifi też problem. nie wspomnę już o nie czytaniu niektórych plików. chociaż i te czytane nie zawsze muszą być widoczne dla sony, o czym już sama instrukcja ostrzega. poprostu śmiech. zwykły dekoder DVB-T np. viva jest "mądrzejszy od mojego tv. można z nim robić cuda, czyta pliki, odtwarza, widoczne są dla kompa te nagrane z tv i w drugą stronę też to działa. w pracy podłączam HDD do zwykłego sharpa aquos, odrazu widzi dysk i czyta wszystko co się na nim znajduje. z pewnością odradzę każdemu znajomemu zakup czegokolwiek ze znaczkiem SONY. pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

stubbs.
Użytkownik

ja kupiłem hx 75 55" wraz z tabletem i dwoma parami okularów. i już wiem, że produkty sony będę omijał szerokim łukiem. to był mój pierwszy i ostatni zakup tego dziwnego tworu. z pewnością nie można nazwać tych urządzeń multimedialnymi, bo jak coś jest do sony, to już nie da się tego użyć np. w kompie....

Multimedia nie są najmocniejszą stroną TV Sony, ale za to każda "zabawka" wsadzona do środka przez Sony jest przemyślana i działa w sposób bezbłędny. Jest to oczywiście tylko moje skromne zdanie.

Chciałbym zapytać Cię tylko ja jakość obrazu na Twoim HX75.

...a mianowicie chodzi mi o HDD. jeśli zarejestrujesz dysk w tv, to nie użyjesz go już w kompie. z pewnością nie jest to sprzęt dla przeciętnych użytkowników, raczej dla informatyków...

HDD rejestrowany w TV jest w systemie plików exFAT, FAT32 itd. natomiast Twój komputer korzysta z systemu NTFS.

Kolejną rzeczą jest fakt iż Sony posiada wytwórnie płytowe więc walczy z piractwem. Innymi słowy - to co nagrasz przez TV na HDD może być odtworzone tylko na tym konkretnym TV.

...z połączeniem tv do internetu przez wifi też problem...

Wystarczy poszperać i jest pokazane wszystko jak na dłoni:

https://www.youtube.com/watch?v=wr6Ld2e2axY

Instrukcja krok-po-kroku :slight_smile:

...nie wspomnę już o nie czytaniu niektórych plików. chociaż i te czytane nie zawsze muszą być widoczne dla sony, o czym już sama instrukcja ostrzega. poprostu śmiech....

Większość popularnych formatów jest obsługiwana przez ten model. Nie czyta MKV o który toczy się bój. W serii Bravii z 2013 roku powinien znaleźć się ten format.

...zwykły dekoder DVB-T np. viva jest "mądrzejszy od mojego tv. można z nim robić cuda, czyta pliki, odtwarza, widoczne są dla kompa te nagrane z tv i w drugą stronę też to działa. w pracy podłączam HDD do zwykłego sharpa aquos, odrazu widzi dysk i czyta wszystko co się na nim znajduje. z pewnością odradzę każdemu znajomemu zakup czegokolwiek ze znaczkiem SONY. pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Tyle, że dekoder vivy nie odpowiada za skalowanie, odwzorowanie ruchu, wygaszanie stref dla uzyskania najlepszej czerni, nie analizuje materiału aby automatycznie ustawić funkcje Scene, ... - można by wymieniać bez końca.

Należy zaznaczyć, że TV jest przede wszystkim TV, a reszta udogodnień jest dodana raczej dla uatrakcyjnienia niż po to aby z przeglądarki wbudowanej w TV korzystać każdego dnia zamiast PC.

Pozdrawiam Stubb
Buchel_
Początkujący

Multimedia nie są najmocniejszą stroną TV Sony,

Bardzo delikatnie napisane. Wg mnie multimedia (zwłaszcza SEN) to jest gigantyczna porażka Sony i producent powinien jak najszybciej poszukać innej strategii w tym zakresie.

Oto kilka moich argumentów:

• - od momentu wciśnięcia przycisku SEN na pilocie, do załadowania aplikacji mijają 23 sekundy.
  • - kolejne 27 sekund zajmuje załadowanie głównej strony dostawcy kontentu (sprawdzałem na TVP, łącze 6Mbps). Może dla niektórych to niewiele, ale ja od sprzętu z górnej półki (HX855), oczekuję płynnego działania wg. mnie obecnie podstawowej aplikacji - z VOD korzystam częściej niż z oglądania TV.
  • - totalnie nieużyteczne menu kontentów VOD. Dlaczego nie ma np. w serialach podziału na dokumentalne, fabularne, akcji ect, tak jak to dostawcy mają w swoich aplikacjach na tablety, czy w wersjach webowych (np. TVN player, czy TVP)? Tylko na jednej stronie pojawia się blisko 3 tys. ikonek, przez które trzeba przebrnąć. Nie ma także działów polecane, nowości itp.
  • - fatalne wyszukiwanie. Jeśli mam na ekranie 3 tys. ikon z serialami TVP i chcę odnaleźć np. serial rodzinka.pl, wpisuję "rodzinka.pl" w wyszukiwarce z zaznaczonym szukaniem tylko po tytułach, to nie znajduje NIC. Dopiero muszę wybrać, by szukał po tytułach i opisach, pojawiają się szukane pozycje.
  • - brak aplikacji typu radio internetowe z polskimi stacjami.

To, co mi się podoba z multimediów, to obsługa YouTuba - tutaj jest tak, jak to powinno być.

To, czego jeszcze bardzo brakuje mi w tym telewizorze, to opcji ustawienia, aby po podłączeniu dysku, telewizor buforował oglądane kanały (np. 1 godzinę wstecz), tak bym bez specjalnie włączanego nagrywania zawsze mógł się cofnąć przy oglądaniu dowolnego programu TV (podobnie, jak jest to zrobione w dekoderach n-ki).

Dodam tylko, że pierwotnie chciałem kupić Samsunga ES7000S, jednak zostałem namówiony przez sprzedawcę na Sony. Wiedziałem, że Sony ma znacznie uboższe multimedia i że nie czyta wszystkich formatów (mkv). W sumie, to najbardziej zależało mi na kolekcjach VOD, żadnych grach, pudelkach itp. - Sony chwaliło się, że ma największe polskie kolekcje VOD (brakuje Onet VOD, HBO GO, płatnych filmów z IPLA ect). Jednak użyteczność tych aplikacji skłoniła mnie do zakupu dodatkowego playera firmy trzeciej, który to dopiero zrobił "smart tv" z mojego Sony.

Większość popularnych formatów jest obsługiwana przez ten model. Nie czyta MKV o który toczy się bój. W serii Bravii z 2013 roku powinien znaleźć się ten format.

Po wydaniu 6k na telewizor, jakoś mnie to nie pociesza....

Należy zaznaczyć, że TV jest przede wszystkim TV, a reszta udogodnień jest dodana raczej dla uatrakcyjnienia niż po to aby z przeglądarki wbudowanej w TV korzystać każdego dnia zamiast PC.

Z takim podejściem Sony raczej daleko nie zajdzie. Wg. mnie to przyszłością są kanały VOD, a wraz ze zwiększaniem przepustowości łączy internetowych zacznie także przybywać programów w jakości Full HD oraz kanałów transmitujących swoje programy w sieci i to w lepszej jakości niż np. puszczane przez DVB-T.

Buchel_
Początkujący

I jeszcze jedna uwaga. Nie wiem, jak to jest, że obraz dla VOD TVN z byle Netia Playera kupionego za 150 zł, jest o niebo lepszy niż z aplikacji SEN TVN na Sony...

Zimny_
Użytkownik

jjkotulek - Czyli Twoja opinia o telewizorze jest w sumie oparta na rejestracji dysku do nagrywania i odtwarzaniu plików wideo z dysku USB. Co do rejestracji dysku USB w celu wykorzystania usługi nagrywania materiałów na zewnętrzny nośnik (PVR). Rejestracja dysku ma na celu ochronę przed pirackim kopiowaniem danych. Służy to ochronie praw autorskich. Jest to normalna praktyka, podyktowana ogólną tendencją panującą na świecie - do blokowania piractwa. Sony jako producent telewizorów, gdyby nie zabezpieczał tych danych, na pewno miałby już tyle pozwów, że ta usługa na dobre by zniknęła. I nie jest to tylko podejście Sony. Wielu producentów, jak np. Panasonic czy wspominany przez Ciebie Sharp - mają praktycznie identyczne systemy zabezpieczeń. W przypadku Panasonica również dysk jest formatowany na partycję linuksową UFS, zostaje generowany unikatowy klucz przypisany do odbiornika i nagrany materiał można otworzyć TYLKO na telewizorze na którym był nagrany. Dysku również nie można wykorzystać w inny sposób. Podobnie w przypadku Sharpa, który w nowych modelach odchodzi od tej funkcji. Ale nikt nie nakazuje podłączać jedynego dysku w domu i zamiast korzystać z komputera, nagrywać programy przy pomocy tv... Reasumując - patrząc Twoim punktem widzenia, żaden producent nie spełnia Twoich wymagań pod tym względem.

Piszesz o podłączeniu tv do Internetu. Jeśli masz standardowo skonfigurowany router, konfiguracja ogranicza się do kilku kliknięć "dalej", wpisania hasła itp. Jeśli masz w routerze włączone inne zabezpieczenia, to dodając każde inne urządzenie musisz odpowiednio zmieniać konfigurację. W większości przypadków wygląda ona tak:

http://www.youtube.com/watch?v=hyqxJHM_KfE

Co do odtwarzania plików wideo z pamięci USB. Pod tym względem mogłoby być lepiej. Telewizor odtwarza filmy w formatach jakie są pokazane pod tym linkiem: http://pdf.crse.com/manuals/AE7L100511/PL/usb_europe_ga_twn.html

Zimny_
Użytkownik

Buchel_ - Mam podobne odczucie związane z wyszukiwaniem danych treści, przejrzystością oferty danych kanałów. Przy bardzo dużej ilości materiałów, jaką mamy w np. TVP.VOD - przewijanie listy zajmuje trochę czasu. Sądzę, że takie cechy są jeszcze do dopracowania.

Jeśli chodzi o szybkość uruchamiania, wczytywania danych. Mam Internet 20Mb/s, wczytywanie zajmuje dużo mniej czasu. Jedynie przy przewijaniu seriali, czasami zatrzymuje się i przez jakieś 2-4 sek wczytuje dalszą listę. Jakość obrazu na danych programach zależy też od sygnału jaki dostarcza dostawca, oraz od wydaje mi się, że od szybkości łącza. Jeśli łącze jest szybkie, system daje bogatszy sygnał. Jeśli jest słabszy, priorytetem jest płynność, sygnał mniej waży. Zauważ, że niektóre seriale są ładniejsze, niektóre w tej samej usłudze mają gorszą jakość.

Jeśli chodzi o funkcjonalność nagrywania jak w przypadku dekodera PVR Nki. Zauważyłem, że najnowszym trendem jest rozdzielanie funkcji nagrywania i właśnie tej opcji o której pisałeś - buforowania oglądanych materiałów. Sądzę, że doczekamy się takich zmian. Tylko pytanie, czy wszystkie telewizory dostaną taką możliwość, czy zostaną dołączone nowe funkcje w nowych modelach, jak w przypadku niektórych producentów.