Podziel się wrażeniami!
Wiecie może czy ktoś już produkuje pierścienie pośrednie na bagnet Nexa?
Jakoś przeszukując e-bay nie znalazłem...
Coś pokręciłeśmario333 napisał(a):
Te co widziałem były w zestawie z dwoma dodatkowymi pierścieniami: jeden z bagnetem na Nexa a drugi z gniazdem na bagnet obiektywu Sony E
Chodziło mi o to, że jeden z pierścieni tego zestawu jest taki jak obiektyw Sony E w części tylnej (część wpinana do body), a drugi pierścień jest taki jak część na Nexie (do którego wpina się obiektyw Sony E).
mario333 napisał(a):
Chodziło mi o to, że jeden z pierścieni tego zestawu jest taki jak obiektyw Sony E w części tylnej (część wpinana do body), a drugi pierścień jest taki jak część na Nexie (do którego wpina się obiektyw Sony E).
Całość można zamontować do body Nexa a z drugiej strony można dopiąć obiektyw np. Sony E 18-55 OSS. Odnalazłem aukcję na Allegro . Napiszcie czy można wstawić link
Możesz wstawić. Proszę bardzo
Myślę, że zakup tych pierścieni to trochę topienie pieniędzy.
Wypada się tylko zgodzić z tym, co napisał kilka postów wyżej piotruso.
Jednak za pewien czas powinny się pojawić pierścienie z przeniesieniem elektryki i wtedy jak najbardziej (oby tylko nie były drogie). A gdyby te miały styki to już bym je testował.
Znacznie lepiej kupić pierścienie E>M42 i do tego jakieś szkiełko manualne M42. Wyjdzie znacznie taniej i na nic nie trzeba czekać