Podziel się wrażeniami!
Witam mam a300. Chciałbym dokupić sobie stałkę 50 mm z jakimś dobrym światłem, niestety na tą chwilę nie stać mnie na nic porządnego ale wypatrzyłem na allegro MINOLTA 50/1,7 MD. Wiem, że jest to obiektyw manualny ale to mnie nie przeraża. Chciałem się zapytać czy ktoś miał styczność z tym obiektywem i może mi doradzić czy warto to kupić dodam, że cena tego obiektywu to 50-100 zł więc na niego mnie stać . Może ktoś wrzuci jakieś zdjęcia.
Ale to daje możliwość zakupu innych obiektywów, które będą kilka razy tańsze czyli i tak zysk
BED napisał(a):
Ale to daje możliwość zakupu innych obiektywów, które będą kilka razy tańsze czyli i tak zysk
Odpowiedź jest w pierwszym poście. Tak jak napisałem na tą chwilę nie stać mnie na nic porządnego. To szkło chciałem kupić na początek z czasem na pewno zmiana na coś porządnego.
Przemyśl to jeszcze, szczególnie czy nie lepiej wejść w szklarnię M42.
Lajam napisał(a):
BED napisał(a):
Lajam napisał(a):
W sensie kupienie obiektywów obiektywów czy całej lustrzanki z tym gwintem??
Lajam ale np. Rokkor 135/2,8 na przejściówce MD do bodajże KM D7D bardzo dobry efekt daje a przejściówki do MD-AF widziałem za 120 zł
Sztywny napisał(a):
Lajam ale np. Rokkor 135/2,8 na przejściówce MD do bodajże KM D7D bardzo dobry efekt daje a przejściówki do MD-AF widziałem za 120 zł
md przynajmniej się spotykam z takim na allegro itp.
IHMO lepiej kupić coś na M42 - poczytaj sobie tutaj o Heliosie 44, może to nie 1,7 ale i tak jest nieźle. Dodatkowo będziesz miał możliwość podpięcia dziesiątek szkieł pod M-42, w tym kilku świetnych tele Popatrz zresztą na allego - aktualnie jest bez porównania więcej obiektywów na M42 niż na MD