Podziel się wrażeniami!
Mam problem. Teoretycznie nie do rozwiązania. Moj komputer SONY Vaio VGN-FW41E w czasie grania nagrzewa się bardzo mocno i zawiesza. Odesłałem go do centrum naprawy, serwisanci stwierdzili ze nie widzą problemu i odesłali go spowrotem. Zadzwoniłem ponownie do obsługi Vaio i zastałem poinformowany że: "Mój komputer nie nadaje się do grania" Trochę szkoda że nie zostałem o tym poinformowany przed zakupem, bo nie ukrywam że kupiłem go dokładnie w tym celu. Kompletnie niewiem co mam dalej zrobić. Komputer jest na gwarancji ale zostałem poinformowany że jeżeli wyśle go do sony jeszcze raz i nie zostanie odkryta usterka to zostane obciążony wszystkimi kosztami.
Prosze o pomoc może ktoś z was miał już podobny problem.
Dominik
Message was edited by: Demokry
Ten komputer kierowany był do segmentu multimedialnego ,
dawno nie było czegoś w Sony co nadawało by się do gier .
O czym nie zostałeś poinformowany , niektórzy mają komputery przenośne od lat i wiedząjak podchodzi się
do zakupu tego typu komputera " zimny to on raczej nie będzie " więc przedewszystkim wentylacja ma spełniać swoje zadania .
Co najlepiej zrobić - zdjęcia , ( wyrzuca artefakty na matrycy ? ) i pokazać to na zdjęciach .
Musisz powiedzieć , najlepiej napisz w raporcie ( jak wysyłasz - o ile cię zrozumieją - serwisy są zagranicą ) że np. jak się zagrzeje , to zaczyna grafika szfankować , albo na odwrót jak jest zimny to są z nim problemy .
Żeby wzieli go na chwilę na testy pod obciążeniem i zobaczyli co się dzieje .
Napisze ci o co się rozchodzi - jak grasz na komputerze to nie możesz przekraczać pewnych temperatur .
Pod wpływem wydzielonego ciepła płyta główna w komputerze zaczyna się powoli
odkształcać - zaczyna pracować , nie są to wielkie różnice , to są dziesiętne części milimetra ,
ale pękają luty pod kartą graficzną i zazwyczaj na ekranie widzi się to co się widzi , czasem komputer błyskawicznie się wyłącza .
Napisz w jakich okolicznościach to się dzieje , zaraz po włączeniu , po pewnym czasie , lub w jakich okolicznościach następuje . Na serwisie włączą sprawdzą czy wszystko działa - no tak dla nich działa ,
ale gdy włączy się jakąś grę , lub aplikacje do obróbki wideo to się znowu zaczyna .