Podziel się wrażeniami!
1.
VGN-SZ61XN-C jak widać ma identyczny problem jak np. VGN-FZ21Z!!!
Po kontakcie z serwisem SONY POLSKA, otrzymałam odpowiedź że nie zostanie dokonana naprawa na koszt SONY, ponieważ ten model laptopa nie znajduje się na oficjalnej liście modeli, które zostały dotknięte problemem uszkadzającego się procesora nvidia (czyli palącej się karty graficznej).
Troche jest to dziwne, ponieważ ten laptop został zakupiony razem z drugim laptopem (VGN-FZ21Z - który już dwa razy miał ten sam problem - i naprawa była na koszt SONY, ale o tym za chwilę).
Oto numer sprawy: 4499666 czy Ktoś może mi pomóc?
2.
Apropo laptopa VGN-FZ21Z, wysiadł po raz pierwszy w ubiegłym roku - efekt był identyczny jak na powyższych zdjęciach i został naprawiony przez serwis w Niemczech. Po powrocie chodził niecałe półtora tygodnia, gdy znowu spaliła się karta graficzna. Znowu został zabrany do serwisu i naprawiony (akurat na święta był w naprawie - co było wkurzające). po drugiej naprawie, nie było żadnych przeprosin - tylko ta sama bezosobowa karteczka z informacją, że został wyczyszczony i w prezencie była druga ściereczka. Zero przeprosin po Polsku, ze strony Polskiego serwisu. Teraz mija miesiąc i laptop znowu się grzeje do bardzo wysokich temperatur! Miesiąc po kolejnej naprawie! Jak wysiądzie znowu, to idę do sądu - żadając zwotu pieniędzy, bądź wymiany na odpowiednik, który jest sprawny!!!!
Jak można tak traktować klientów i oddawać laptopa po naprawie, ze świadomością że taki laptop i tak niedługo znowu wysiądzie i znowu będzie szedł do serwisu? Ja używam tego sprzętu do pracy i tracę olbrzymie pieniądze, przez taką niekompetencję!
Cześć,
Solidaryzuję się z Tobą, w moim FZ21Z karta graficzna padła wczoraj, w poniedziałek będę kontaktował się z vaio link w celu naprawy. Czy możesz powiedzieć czy podczas naprawy karty graficznej utraciłaś jakiekolwiek dane? Oraz czy bezpłatna naprawa dotyczy także egzemplarzy pogwarancyjnych, gdyż mój już jest po gwarancji.
Przekazałem też Twoją sprawę do Customer Supportu, może się zlitują i naprawią
Pozdrawiam,
Łukasz