anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Reinstalacja systemu

profile.country.pl_PL.title
gabinet1946
Początkujący

Reinstalacja systemu

Witam .Trzy miesiące używania Sony Vaio i zamulony jest tak,że uruchamianie programów trochę trwa.Chciałem zapytać,czy w takiej okoliczności trzeba przeprowadzić reinstalację systemu?Jak najłatwiej to przeprowadzić?Od nowości nic nie zmieniałem ,więc chyba to można przeinstalować z pozycji partycji recovery.Ale jak to zrobić?Czy utracę wtedy oryginalne preinstalowane przez Sony Vaio programy Vaio? Pomóżcie trochę.Pozdrawiam.

5 ODPOW. 5
michal3411
Początkujący

Napisz jaki to model .

Reinstalację sysytemu przeprowadza się tylko i wyłącznie w celu przywrócenia stanu fabrycznego .

Jak najlepiej przeprowadzić , no właściwie jest tylko jedna możliwość ( płyty reinstalacyjne pomijam )

Włączasz komputer i podczas uruchomiania systemu wciskasz klawisz F8 , przeczytaj w książeczce .

oprogramowania preinstalowanego nie utracisz znajduje się na partycji RECOVERY taksamo

utracisz stare dane z dysku ( jeśli jakieś masz ) .

Jak masz zainstalowany program antywirusowy to go usuń , lub wyłącz ( twoja wola )

jeśli uważasz że go potrzebujesz to pozostaw .

Można usunąć dodatkowe oprogramowanie dołączone do komputera bo zamula komputer .

gabinet1946
Początkujący

Witam.Jednak zdecydowałem się na reinstalacje dysku C z aplikacji Sony Vaio do tego przeznaczonej.Trwało to trochę czasu ,jednak pozytywnie się zakończyło .Mam Sony Vaio VPCEB2Z1E i obecnie wszystkie procedury działają prawidłowo i dość szybko.To chyba dobry sposób na naprawę zamulonego systemu.Dużo zachodu było natomiast z aktualizacją programów z partycji recovery które już są można powiedzieć nie aktualne i system ściągał długo najnowsze poprawki.Ale wszystko poszło OK.  

michal3411
Początkujący

Jeszcze jedna proźba odznacz ten temat jako pomocny .

Ktoś wejdzie na forum poszuka pomocy , poprzegląda i wie co zrobić , to tak dla potomnych .:smileywink:

gabinet1946
Początkujący

Podczas reinstalacji Dysku C zainstalowane zostały chyba  automatycznie dwie przeglądarki Internet Explorer.Jedna na pewno 64-bit a druga jak się domyślam 32-bit .Jak odinstalować tą 64-bitową przeglądarkę która nie pozwala na zainstalowanie Flash Playera.Moje próby się nie powiodły z poziomu wykazu plików(x86),potrzebne jakieś uprawnienia, a w panelu do odinstalowywania programów nie ma Internet Explorera.?Przy uruchamianiu Internet Explorera 64-bit pokazuje się komunikat o konieczności zainstalowania Flash Playera i kieruje do strony pobrania ale próba instalacji nie udaje się z braku kompatybilności z wersją 64-bitową.Podczas reinstalacji Dysku C automatycznie zainstalował się również Flash Player ale jest jakby nie rozpoznawalny przez przeglądarkę,która żąda zainstalowania tego programu.Obecnego Flash Playera nie rozpoznaje też na pewno Media Gallery ,bo nie otwierają się podświetlone okienka albumów muzycznych i foto.Może potrzeba nowszej wersji Flash Playera ,ale jak to zrobić ,jak nie da się zainstalować.Jak sobie poradzić z tym problemem?

michal3411
Początkujący

Odinstalowywanie Internet Eksplorera odbywa się w zakładce DODAJ , LUB USUŃ SKŁADNIKI SYSTEMOWE

natomiast poradzić sobie z Flash Playerem musi sobie poradzić Microsoft i Adobe ( odnośnie IE ).

Natomiast Media Gallery to już sprawa Sony , i to na infolini będą ci móc cokolwiek odpowiedzieć

Uwaga , zakładam że raczej nie będą potrafić odpowiedzieć ( znając życie ).