anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z płynnościa filmów hd1080p

gregga
Początkujący

problem z płynnościa filmów hd1080p

Witam,

Mój problem polega na tym, że filmy 1080p (oczywiście mowa o skompresowanych np. mkv) nie działaja płynnie na moim VGN-FZ31M (GF8400, C2D 2GHZ, 2GB RAM), animacja nie jest płynna obraz nie zgrywa się z dźwiękiem - kiedy to filmy 720p działaja super. (FILMY NA BLU RAY tez dzialaja bez zastrzeżeń, ale to juz zupełnie inna bajka)

Tym bardziej zastanawiający jest fakt, że te same filmy idealnie śmigają na komputerze stacjonarnym wyposażonym w AMD XP 3000 + GF 6600 i 1 GB ramu.

Spotkaliście się kiedyś z podobnym problemem? wątpie w zbyt slaba wydajność lapotopa, może to vista + stare sterowniki do karty? nie próbowałem nigdy na xp, moze ktos probował?

z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi, bo mam już dosyć noszenia całej skrzynki zawsze kiedy chce obejeżeć HD:)

pzdr
Grzegorz

2 ODPOW. 2
profile.country.en_PL.title
lpiszczu
Początkujący

Jakiego kodeka używasz do dekodowania h264?

gigaman
Początkujący

Z początku też tak miałem i się okazało, że kodeki (k-lite mega codec pack) i sterowniki były w porządku. Trzeba było jedynie zmienić bieżący plan zasilania na oferujący większą wydajność (co najmniej "zrównoważony") i to wszystko. Filmy śmigają tak, że aż się chce oglądać.