Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam problem z moim VAIO, który polega na tym, że od jakiegoś czasu zawiesza sie gdy używam internetu. Używam go do pracy, więc zależy mi na tym, żeby wszystko działało sprawnie. Wygląda to tak jakby program próbował wystartować, ale nic się nie dzieje i żaden przycisk na ekranie nie działa. Dostałam go miesiąc temu i nie wiem nic, dopiero się uczę . Może wiecie co może powodować ten problem.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
po pierwsze z jakiego łącza korzyystasz?, czy bezpośrednio czy masz łacze szerokopasmowe. Czy łaczysz sie przez kablówke czy przez modem np. expres card?. Jeżeli bezprzewodowo to z jakim operatorem masz umowe. To wszystko wazne bo moze problem jest w ustawieniach lub w profilu. To jest ważne bo moze nie dochodzi sygnał lub transfer jest zerowy. Ponadtto moze byc jeszcze dziezsięc innych przyczyn. Np. z ustawieniem samego komputera, lub problem z którys sterownikow. Sprawdź w opcjach czy kop. nie pracuje w trybie offline.
po pierwsze z jakiego łącza korzyystasz?, czy bezpośrednio czy masz łacze szerokopasmowe. Czy łaczysz sie przez kablówke czy przez modem np. expres card?. Jeżeli bezprzewodowo to z jakim operatorem masz umowe. To wszystko wazne bo moze problem jest w ustawieniach lub w profilu. To jest ważne bo moze nie dochodzi sygnał lub transfer jest zerowy.
Hej,
Jestem totalnym nowicjuszem jeśli chodzi o komputery, ale myślę, że pytając o system masz na myśli Windows Vista.
Moja przeglądarka to Internet Explorer. Internet dostarcza mi operator(jestem w Anglii, więc nazwa operatora nic nie pomoże-chyba?) .
Mamy skrzynkę w domu i komputer mojego kolegi jest połączony kablem z tym czymś. Żeby kożystać z internetu muszę podłączyć kabel, na którego drugim końcu znajduje się antena, która wyłapuje "sygnał internetowy".
To znowu ja. Dodam tylko, że zawieszanie zdarza się praktycznie zawsze gdy korzystam z internetu, w trakcie przeglądania różnych stron, wysyłania maili. Może mój kolega "zabiera za dużo internetu"? Czy może to być spowodowane zbyt dużą ilością danych na dysku? Nie sądzę,żeby chodziło o brak zasięgu, bo gdy podłączam internet do naszego drugiego komputera ("normalnego", nie notebooka) to wszystko działa bez zarzutu.
Jestem totalnym nowicjuszem jeśli chodzi o komputery, ale myślę, że pytając o system masz na myśli Windows Vista.
Moja przeglądarka to Internet Explorer. Internet dostarcza mi operator(jestem w Anglii, więc nazwa operatora nic nie pomoże-chyba?) .
Mamy skrzynkę w domu i komputer mojego kolegi jest połączony kablem z tym czymś. Żeby kożystać z internetu muszę podłączyć kabel, na którego drugim końcu znajduje się antena, która wyłapuje "sygnał internetowy".
Zrobiłam tak jak pisałeś i wygląda na to, że wszystko wróciło do normy. Dziękuję !!! Bardzo !!! Pozdrawiam serdecznie.