anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

FZ-21M - problem z BD

profile.country.pl_GB.title
mabujar87
Początkujący

FZ-21M - problem z BD

Witam!

Mam problem z odczytem BD.

Wszystko zaczeło się po zainstalowaniu XP. Wcześniej pracowałem na Viscie zinstalowanej oryginalnie i Windows 7 RC wersja testowa, napęd czytał wszystko bez problemów. Po zainstalownaiu Xp czyta wszystko do DVD a BD kicha. Xp od sp2 czya BD ale że nie miałem potrzeby odpalania płytek BD nie szukałem roziązania problemu nie czytania. Lecz instalacja ponowna 7 już zaniepokoiła mnie iż napęd padł lub brak mu jakiegoś stera. Może ktoś z Was mi rozjaśni ten problem, może ktoś ma Vistę tą oryginalna i sprawdzi jaki tam widnieje sterownik dla napedu ( w mojej 7 widnieje standardowy Microsoftu), jezeli jest inny to prośiłbym o przesłanie moze to coś pomoże. Jeżeli napęc padł to będzie chyba trzeba kupić na Allegro, albo odpuiścić i kupić BD stacjonarny.

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
michal3411
Początkujący

Spróbować sterowniki , ale bodajrze tylko VISTA

http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?m=VGN-FZ21M&l=pl_PL

Zainstaluj viste i sterowniki do napędu .

jak to nie podziała to napęd ( czytnik już się wypalił )

ale najlepiej zawsze powrócić do systemu oryginalnego ( znajduje się na partycji recovery )

profile.country.pl_PL.title
lio-----
Początkujący

Tak ja rówwnież nie radzę zmieniać systemu ponieważ są np. problemy z Blu Ray :slight_smile: w oryginalnym systemie jest WinDVD do tego