Podziel się wrażeniami!
Wątek ten powstał z myślą o miłych spotkaniach nie tylko śląskiej ekipy - zapraszamy wszystkich:smileythumbsup:
Najbliższe spotkania:
Czantoria, czyli górskie klimaty na wyciągnięcie dłoni.
Kiedy: 05.01.2014r.
O której: 7:45
Start: Katowice dw PKP
Jedyny sensowny pociąg startuje o 8:00 z dworca PKP w Katowicach. Niech każdy przyjedzie wcześniej i we własnym zakresie kupi bilet.
Na miejscu o 10.
Kolejka 'tam i nazot': 18zł
Idziemy na wieżę: 6 lub 5zł (grupowo, czyli powyżej 10 os.)
Idziemy do schroniska po czeskiej stronie.
Schodzimy do kolejki.
Zjeżdżamy.
Obiadek/Biesiada.
Powrót:
PKP/KŚ: 13:57 (bez sensu, ale gdyby była kiepska pogoda...) lub 20:01 (trochę późno, ale w doborowym towarzystwie czas zleci nam szybko)
WISPOL (bus): 18:31
Wezmę tablet, to sobie pooglądamy zdjęcia, które miały być oglądane na spotkaniu opłatkowym
Pierwotna treść tego posta:
----------------------------------------------------
Chciałbym poinformować, o wypadzie 23 maja do Ustronia.
Odwiedzimy "Leśny Park"
www.lesnypark.pl
wyruszać będziemy z dworca PKP w Katowicach. Parę osób zapewne będzie na nas czekać na miejscu lub się dosiądzie po drodze
W Leśnym Parku na wyciągnięcie dłoni będziemy mieli dostęp do zwierzyny, pokazy lotów ptaków etc.
W 2-gim tegorocznym numerze Digital Foto-Video to miejsce zostało opisane i polecone dla takich jak my:smileymrgreen:
także liczę na Was i zapraszam wszystkich (z całej Polski i jeszcze dalej)
konkretne godziny (odjazdów etc.) podam jak będziemy już bliżej "terminu"
Wstępna lista:
1.Kris
2.Ania Krisowa
3.Lajam
4.Lajamka (?)
5.Doslav
Edit:
mam już konkret godzinę odjazdu.
wyruszamy w Sobotę 23 maja, z dworca w Katowicach o 7.49.
Proponuję spotkać się pod zegarem (dw.pkp) o 7:30
Na miejscu (tj. Ustroń Zdrój) przybywamy o 9:40.
Zanim dojdziemy etc Leśny Park będzie już otwarty. Loty ptaków są o 11, 14 i 16. Więc na pierwsze dwa się załapiemy
Po foteczkach w Parku przejdziemy się na obiadek i małe czytanko:smileymrgreen:
Powrót => trudno jest określić o której będziemy wracać. Z reguły na 21-22 jesteśmy w Katowicach
W niedzielę ok. 12 to ja będę trochę niższe góry żegnał...
Bawcie się dobrze
ale się robi kolejka na miejsca do krisa
Robert ja ostatnio tyle jezdze, że każda możliwość gdy nie muszę prowadzić jest dla mnie zbawieniem
Lajam napisał(a):
Kris - dałbyś radę nas zabrać?
Lajam napisał(a):
Robert ja ostatnio tyle jezdze, że każda możliwość gdy nie muszę prowadzić jest dla mnie zbawieniem
garść informacji dot. zwiedzania elektrociepłowni:
- można
- godzina 11 😕
- nie można fotografować
- 16plnów
Dajcie proszę znać, czy chcecie zwiedzać. Wstępnie nas zapisałem, ale mam potwierdzić w poniedziałek/wtorek
Szkoda, że nie można fotografować
Znacznie wcześniej trzeba wyjechać (w moim przypadku )
Może być fajnie, ale głupio tak bez zdjęć.
Ja na 11 nie dam rady
no właśnie - nie dość, że tak wcześnie, to jeszcze bez fotek
Mateo nie zauważyłem Twojego wcześniejszego pytania: myślę, że jeśli nie u mnie to u kogoś innego będzie miejsce dla Ciebie
Ja jestem na nie, no bo nie da się fotografować; czyli największy minus. No i jeszcze 11'o clock, ja o tej godzinie to dopiero do życia powstaję.