anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Colorful - Zabawy światłem cz.2

profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

Colorful - Zabawy światłem cz.2

Witam.

Zamieszczam moje prace z prośbą o szczerą ocenę i krytykę. Wszelkie portale ze słowem 'art' w tytule zawiodły mnie dawno temu, mogę tam jedynie uzyskać słowo 'extra' jeżeli się coś podoba, lub martwą ciszę, a będąc samoukiem bardzo potrzebuję obiektywnej oceny moich zdjęć, żeby się jakkolwiek rozwijać :)

1 396 ODPOW. 1 396
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mphisto napisał(a):

Nie wiem też czym można by ten proces wytłumaczyć, gdzie sens.

Większość zdjęć po zmniejszeniu traci na ostrości, stąd wypada zdjęcia delikatnie wyostrzyć po zmniejszeniu. Jedynie metoda Bicubic Sharper jaką można ustawić w Photoshopie pozwala na zmniejszenie bez obaw o utratę ostrości.

tweety------
Początkujący

Kropelek niewyostrzonych nie widziałam a te podrasowane bardzo mi się podobają. I mogę śmiało powiedzieć za Pauliną, że są ostre tam gdzie mają być ostre :c4

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

mphisto napisał(a):

Nie wiem też czym można by ten proces wytłumaczyć, gdzie sens.

Większość zdjęć po zmniejszeniu traci na ostrości, stąd wypada zdjęcia delikatnie wyostrzyć po zmniejszeniu. Jedynie metoda Bicubic Sharper jaką można ustawić w Photoshopie pozwala na zmniejszenie bez obaw o utratę ostrości.

No właśnie Photoshop dlatego nie mam problemów, ale colorful używa Lightroom z tego co wyczytałem gdzies w postach - więc chyba problem również nie istnieje :smileyquestion:

Ada------
Początkujący

Witam. W chwili wolnego czasu, przejrzałam całą Twoją galerię i jestem pod ogromnym wrażeniem. Zdjęcia są po prostu cudowne :c4 Ogrom pomysłów mieści się w Twojej głowie. Oby tak dalej, będę tu częściej zaglądać :) A tak na marginesie, jak długo bawisz się w fotografa? ;)
Pozdrawiam.

colorful-----
Początkujący

dziękuję bardzo pięknie wszystkim :)

Ada napisał(a):

Witam. W chwili wolnego czasu, przejrzałam całą Twoją galerię i jestem pod ogromnym wrażeniem. Zdjęcia są po prostu cudowne :c4 Ogrom pomysłów mieści się w Twojej głowie. Oby tak dalej, będę tu częściej zaglądać :) A tak na marginesie, jak długo bawisz się w fotografa? ;)
Pozdrawiam.

bardzo Ci dziękuję, miło mi, że ten 'mój punkt widzenia' Ci się podoba :)
fotografią 'na poważnie' zajmuję się od dwóch i pół roku, także ja w zasadzie dopiero zaczynam moją światłoczułą przygodę...

mphisto napisał(a):

No właśnie Photoshop dlatego nie mam problemów, ale colorful używa Lightroom z tego co wyczytałem gdzies w postach - więc chyba problem również nie istnieje :question:

marzenia ściętej głowy - nie używam ani ps-a ani lightrooma, bo ich nie posiadam :smileyrolleyes: zmniejszam za pomocą systemowego narzędzia ColorSync.

kropelek ciąg dalszy - na pajęczynie :) to zdjecie to efekt moich starań, żeby z obiektywu wyciągnąć maksymalnie dużo :)

BuBu__
Początkujący

świetne foto :c4

oldguest
Początkujący

marzenia ściętej głowy - nie używam ani ps-a ani lightrooma, bo ich nie posiadam zmniejszam za pomocą systemowego narzędzia ColorSync.

A to przepraszam, coś mi się pomyliło :smileyredface:

Te nowe kropelki wyglądaja jak struktura mózgu: neurony, dendryty itd.

Naprawde niezłe makro. :c4 :c4 :c4 :c4

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Super te kropelki na pajęczynie :c4
A poprzednie, to z tymi kropelkami wygląda jak liść rosiczki :)

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

Mi również się podobają pajęczynkowe kropelki :c4

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

mroczne te kropelki ;)