Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zamieszczam moje prace z prośbą o szczerą ocenę i krytykę. Wszelkie portale ze słowem 'art' w tytule zawiodły mnie dawno temu, mogę tam jedynie uzyskać słowo 'extra' jeżeli się coś podoba, lub martwą ciszę, a będąc samoukiem bardzo potrzebuję obiektywnej oceny moich zdjęć, żeby się jakkolwiek rozwijać
Oryginalny nie będę - 95 mi się podoba.
Nowy avatarek również.
92 - super
94 - ale to zdjęcie mnie powaliło
BuBu, Paweł, Aniqa, doslav, Starosta, Tomku, kris, Melanie, tweety, kamilu, sadam, jmw.w - bardzo bardzo dziękuję
doslav napisał(a):
Widzę, że czego się nie dotkniesz - wychodzi nieźle
![]()
Ciut zazdraszczam
Co do portretu tej fotogenicznej panienki...w sukience zdecydowanie lepiej wyglądałaby niż w "zmechaconym" sweterku chyba, że to kontynuacja tematu Widziałem lepsze Twoje portrety choć tu klimat jest fajny. Coś mi tu brak - może za małe wyróżnienie postaci i to tło chyba jednak nie do końca. Część twarzy w cieniu też nie wyszła korzystnie - może zmiana ustawienia modelki, wykorzystanie odbłyśnika (choćby białego, jasnego materiału) lub błysk?
Podziwiam kobietki, które wiedzą jak się wygiąć
bo to nie była jakaś umawiana sesja - spontanicznie to wyszło przez moje pytanie - "Piękna, pomodelkujesz mi?" Miejsce, w którym byłyśmy, mi się podobało i uznałam, że mogę przy okazji poćwiczyć odrobinę portrety - stad brak wyszukanego stroju, wizażu, etc. ...
Nie tłumacz mi się OK "obczajam".
mam nadzieję, że kolejne z tej minisesji będą się bardziej podobać no ale wszystko w swoim czasie (muszę trochę odwlec 100 zdjęcie
)
Chyba zbyt wielką wagą społeczność forum przywiązuje do okrągłych cyferek co niektórych paraliżuje a niektórych nakręca do wysiłków
Swoją drogą to muszę kiedyś spróbować tego "Piękna, pomodelkujesz mi?" na jakiejś napotkanej białogłowie
ja się na portretach nie znam ale podoba mi się czekam na następne
choć portret ładny, to jakoś mi ten kadr kwadratowy nie pasuje