Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zamieszczam moje prace z prośbą o szczerą ocenę i krytykę. Wszelkie portale ze słowem 'art' w tytule zawiodły mnie dawno temu, mogę tam jedynie uzyskać słowo 'extra' jeżeli się coś podoba, lub martwą ciszę, a będąc samoukiem bardzo potrzebuję obiektywnej oceny moich zdjęć, żeby się jakkolwiek rozwijać
no wiesz!! "a" trzeba było na konkurs z oknami zostawić
świetna wrzuta!
swietne okienka ;D
okienka
bardzo ładne okienka
Widzę, że na niedobór pomysłów nie cierpisz?..
I niezłe one! Znaczy i zdjęcia i pomysły
A portrecik ostatni podoba się w obu wersjach (choć może ze wskazaniem na Tomkowo-cięty). Mam nadzieję (już niedługo) częściej tu bywać
Trzy zupełnie inne podejścia do tematu. Gratuluję inwencji twórczej. Z takim zasobem pomysłow trudno byłoby mi się na twoim miejscu zdecydować, które foty idą na konkurs
Dziewczyna na molo (?) tj. zdjęcie 86 - ja bym go nie ciął - moim zdaniem te deski dają lepszy efekt, szczególnie że fajnie widać jak rozkłada sie na nich głębia ostrości.
Kadr troszkę niefortunny (ludzie po lewej w tle, którzy jednak przeszkadzają), ale modelka świetna i dla mnie zdjęcie było by bombowe gdyby nie ta tonacja... nie lubię takiej.
Z deskami masz rację dają efekt ale tnąc to zdjęcie głównie o zminimalizowanie znaczenia tych dwoje ludzi mi chodziło i o uwydatnienie twarzy modelki, która się gubi na takim dużym kadrze trochę. Co do tonacji - chce dziewczyna mieć koleżankę w prawie sepii i dżinsach to niech ma. Dlaczegóż nie? Nie zawsze musi być b&w jak na street. Molo kojarzy się dobrze z sepią jak stara pocztówka z Zoppot.
Ale ja ogólnie sepii nie lubię