- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
W100 - brudna matryca
Nie wiem czy ktoś też tak ma, ale w moim W100 ciągle wpadają jakieś paprochy na matrycę. Aparat był już kiedyś w serwisie, matryca była czysta przez dwa miesiące. Może ma ktoś sposób na jak najmniej inwazyjne wyczyszczenie matrycy samemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
And63 napisał(a):
Nie wiem czy ktoś też tak ma, ale w moim W100 ciągle wpadają jakieś paprochy na matrycę. Aparat był już kiedyś w serwisie, matryca była czysta przez dwa miesiące. Może ma ktoś sposób na jak najmniej inwazyjne wyczyszczenie matrycy samemu.
Nie zalecamy czyszczenia matrycy we własnym zakresie. Jest bardzo prawdopodobne, że podczas demontażu aparatu zostanie uszkodzona łączówka obiektywu. Dodatkowo podczas próby samodzielnego oczyszczenia ryzykujemy, że matryca zostanie zarysowana. Najrozsądniejszym wyjściem jest zgłoszenie aparatu do Autoryzowanej Stacji Serwisowej Sony.
Radek
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
przestań Andrzeju przekręcać w nim słoiki , to nie do tego służy !
instrukcji nie czytałeś ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
też mam podobny problem często mi się brudzi obiektyw ale lekko więc mogę go samemu wyczyścić ;]
idź do sklepu fotograficznego i kup specjalny płyn i akcesoria do czyszczenia i dasz radę przy odrobinie wyczucia.