Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanie do użytkowników forum, choć w sumie jest to pytanie raczej do producenta Jakie są widoki na przyszłość w kontekście APS-C ? Jestem posiadaczem A6300 i jest to naprawdę spoko sprzęt brakuje mu w mej osobistej ocenie stabilizacji i albo lepszego 1080p albo 4K60p (by móc zwolnić chociaż do 30p).
Rozważałem przeskok na A6600 ale prócz stabilizacji i większej baterii i Eye trackingu u zwierzaków i face trackingu z użyciem external monitora w zasadzie nic się w tym aparacie nie zmieniło w kontekście sensora i jakości obrazka.
Nie wiem jak bywało w przeszłości ale czy można się spodziewać premiery następcy A6600 w jakimś powiedzmy półrocznym rocznym odstępie po premierze A7sIII ?
Witam,
premiery nowego sprzętu fotograficznego są zawsze niespodzianką nie jesteśmy w stanie udzielić informacji, kiedy pojawi się kolejny model APS-C. Zachęcamy do regularnego odwiedzania naszej strony oraz profilów w mediach społecznościowych, gdzie informujemy o wszystkich nowościach.
Pozdrawiam
@MischaPL napisał(a):
Nie wiem jak bywało w przeszłości ale czy można się spodziewać premiery następcy A6600 w jakimś powiedzmy półrocznym rocznym odstępie po premierze A7sIII ?
W przeszłości modele zmieniały się dość szybko, ale dotyczy to czasów lustrzanek Sony. Nie sądzę by w przeciągu kolejnego roku ukazały się nowe modele APS-C, które będą "krokiem w przód" w stosunku do a6600. Jeśli już, to zobaczymy raczej coś w stylu ulepszonego a5100.
Mam a6400, zastanawiałem się nad przejściem na a6600 z powodu stabilizacji. Jednak nagrałem trochę na gimbalu i stwierdziłem, że ten przeskok jednak nie będzie miał sensu. Gimbal ogarnia. Kupiłem ZV-1 ze stabilizacją do Vlogowania i w zupełności mi wystarcza. a6400 zostawiłem do bardziej wyszukanych nagrań (cinematic look). Żebym miał przejść teraz na następcę nawet a6600 to by musiał mieć 4K 120fps. 8K 25fps. Stabilizację. I może ekran do boku tak jak w ZV-1 i A7C. Jednak z tym ekranem sam nie wiem, bo na gimbalu lubię podciągnąć do góry, nie wiem czy do boku by nie sprawiało kłopotu, ale z ekranem z boku vloguje się wyśmienicie. Mimo wszystko 4K 120fps to takie minimum do zmiany. A najważniejszą rzeczą, którą chciałbym zobaczyć w nowym modelu to brak rolling shutter Jeżeli to wszystko będzie ogarnięte to biorę w ciemno, bo pełnej klatki chyba nie potrzebuję.