Podziel się wrażeniami!
Witam
"20 czerwca zostanie wydana aktualizacja wewnętrznego oprogramowania aparatów NEX-5, NEX-3. Jej zainstalowanie pozwoli użytkownikom na korzystanie z takich samych twórczych efektów zdjęciowych, jak w aparacie NEX-C3. Kolejnym dodatkiem będzie ułatwiająca uzyskanie żądanej ostrości funkcja wyróżniania fragmentów obrazu, na które jest nastawiona ostrość. "
Pozdrawiam,
kris
Tadeusz napisał(a):
Chyba najbardziej efektywny jest czerwony - w większości przypadków
Mnie też. I na dworze, wśród zieleni... trochę myli - czerwony jest jednak "wyrazistszy". Ale to zależy głównie - jak napisałeś - od sceny.kris napisał(a):
mi przypadł do gustu żółty.
Witam
też już mam wgrany filtry są super;)))
nie wiem tylko gdzie w menu jest funkcja wyróżniania fragmentów ;(((
tomek76k7 napisał(a):
Witam
też już mam wgrany filtry są super;)))
nie wiem tylko gdzie w menu jest funkcja wyróżniania fragmentów ;(((
Dzięki bardzo już jest super )))
Wszystko fajnie pięknie choć miałem nadzieję że w v4 znajdzie sie więcej udogodnień dla lubiących filmować.Nie rozumiem dlaczego nie ma możliwości podczas filmowania zmiany wartości przysłony i innych parametrów,histogram też by sie przydał.Mam nadzieję że w przyszłości coś się w tym temacie zmieni no chyba, że sony zmusi posiadacza sony nex 5 do zakupu vg10 I jeszcze jedno .W specyfikacji jest napisane, że nasz nex5 rejestruje obraz wideo 1920 na 1080 50i ale już ani słowa że zapisuje w 25p.Nie rozumiem dlaczego nie ma w opcjach wyboru miedzy 25p a 50 i.Ach kurcze nigdy nie ma sie tego co by się chciało mieć...
Ps.Proponuje dużą fuzje Panasonica,sony,canona, bo tylko to gwarantuje powstanie sprzętu ''idealnego''.
konrado1973 napisał(a):
Nie rozumiem dlaczego nie ma możliwości podczas filmowania zmiany przysłony
kris napisał(a):
konrado1973 napisał(a):
a która kamera ma taką możliwość? Bo z tego co ja wiem, to przysłony nie zmienia się podczas filmowania. Ale chętnie zobaczę, jakie kamery takie możliwości dają![]()
konrado1973 napisał(a):
kris napisał(a):
konrado1973 napisał(a):
a która kamera ma taką możliwość? Bo z tego co ja wiem, to przysłony nie zmienia się podczas filmowania. Ale chętnie zobaczę, jakie kamery takie możliwości dają![]()
Każda kolego.Każda .No chyba że czepiasz się słówek ,więć poprawiałem na wartość przysłony
Wiem że to nie kamera ale te podstawowe parametry powinny się znaleźć tym bardziej że cały świat z uwagi na duże mozliwości nagrywa aparatami.